Zrenjanin odlučno poručuje ne nasilju i mržnji, na novom protestu u petak 1Arhiva Foto: M.P. / Danas

Zrenjaninci će održati 16. protest „Zrenjanin protiv nasilja“ u petak, 1. septembra, prvog dana nove školske godine.

Protestni skup je zakazan za 19 časova na šetalištu pored jezera u naselju Mala Amerika.

Tema skupa je početak škole, a organizatori tim povodom poručuju da neće kladionice i kockarnice, nego moderne škole i fiskulturne sale.

„Građanke i građani Zrenjanina će se okupiti prvog dana septembra i iskazati snažno nezadovoljstvo stanjem u društvu i narastajućem nasiljem koje promoviše režim Aleksandra Vučića i činjenicom da vlast nije rešila niti jedan jedini problem obrazovanja i bezbednosti građana. Nisu nam potrebni policajci u školama, nego psiholozi i pedagozi. Nećemo kladionice i kockarnice, nego moderne škole i fiskulturne sale. Zrenjanin odlučno poručuje ne nasilju i mržnji“, navodi se u pozivu za protestni skup.

Proteklog petka, na protestu u Zrenjaninu,  vlasti je poručeno da građani neće hleba i cirkusa, nego ispravnu pijaću vodu i bezbedne škole.

Okupljenima su se obratile profesorke zrenjaninske elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Olgica Rakić i Aleksandra Mažić.
Profesorka Rakić je istakla da su ovih dana škole dobile instrunkcije od ministarstva u kojima se zaposleni pozivaju da poštuju „prave vrednosti“.

Zrenjanin odlučno poručuje ne nasilju i mržnji, na novom protestu u petak 2
Foto: novi optimizam

„Vlast koja promoviše gledanje Pinka i Hepija govori nam o pravim vrednostima. Sramota! Oni urušavaju vrednosti!- istakla je Olgica Rakić.

Profesorka Mažić je istakla da već trideset godina uči mlade da budu dobri i pošteni ljudi.

„Vlast nam daje nepotrebne smernice i uputstva. Nama u školi ne trebaju policajci, nego psiholozi. Nama trebaju sportski tereni a na kockarnice i kladionice. Nama u Zrenjaninu ne treba manifestacija Dani piva, nego ispravna pijaća voda. Nećemo hleba i cirkusa“, navela je Aleksandra Mažić.

Na početku skupa odata je pošta profesorki zrenjaninske Gimnazije Zorici Radišić, koja je preminula nakon teške bolesti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari