Zrenjanin organizuje 13. Festival stripa Stripolis 1Foto: screenshot Stripolis FB

Zrenjanin je domaćin 13. Festivala stripa „Stripolis“, u organizaciji Kulturnog centra, a posetioce očekuju brojne gosti poput strip autora koji će osim razgovora crtati za publiku.

Ovogodišnji festival stripa održava se u Kulturnom centru Zrenjanina od 15. do 17. septembra.

Prvog festivalskog dana predstaviće se veliki broj izdavača sa svojim najnovijim strip izdanjima – „Čarobna Knjiga“, „Komiko“, «System comics», „Besna Kobila“, „Stalker“, „Forma B“.

„Kao i svake godine u okviru festivalskog programa održaće se radionice, izložbe, okrugli stolovi a u pripremi su i mnoga druga iznenađenja.

Jedna štamparija će raditi sito – štampu za publiku, na licu mesta, a biće izložen i veliki izbor kolekcionarskih figura“, najavljuje potparolka KCZR Ankica Dostanić.

Kako navodi, organizuje se i berza starih stripova kao i promocija najnovijeg broja časopisa autorskog i internacionalnog stripa «Stripolis» u okviru kojeg su publikovani radovi domaćih i stranih strip crtača na preko 160 strana.

Otvaranje festivala zakazano je u četvrtak 15. septembra u 19 časova.

Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanina a pokrovitelji Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari