Zrenjanin: Počelo prikupljanje hrane za vijetnamske radnike koji će stupiti u štrajk 1Foto: M.P.

Nakon informacije da su vijetnamski radnici na gradilištu kineske fabrike guma u Zrenjaninu nezadovoljni kašnjenjem plata i da planiraju da sutra stupe u štrajk, u Zrenjaninu je počelo prikupljanje hrane za ove ljude.

Kako su objavili zrenjaninski aktivisti na društvenim mrežama, građani su pozvani da učestvuju donacijama u prikupljanju hrane za radnike iz Vijetnama.

Kao i u novembru, solidarnu pomoć ovoga puta samo u hrani Zrenjaninci mogu dostaviti aktivistima Zrenjaninskog socijalnog foruma ili građanima koji mogu da je dostave Vijetnamcima.

Nezadovoljstvo grupe od 50 vijetnamskih radnika, kako se nezvanično može čuti, vezano je za kašnjenje dve mesečne plate.

Prethodno je u novembru 2021. godine otkriveno da vijetnamski radnici žive u neuslovnim barakama, bez struje, grejanja i nedostojnim čoveka uslovima.

Od novembra do juna više puta su u javnost izlazili neprijatni detalji sa ovog gradilišta, a na uslove rada žalili su se i srpski radnici angažovani od kineksih firmi koje se bave građevinskim radovima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari