Zrenjanin sprema odgovor na nasilje u školama 1Foto: M.P. / Danas

Zrenjanin planira formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na predstojećoj sednici Skupštine grada u četvrtak, 18. maja.

Ovo je, između ostalog, odgovor i na nasilje koje se desilo u ponedeljak, 15. maja u osnovnoj školi „2. oktobar“, kada je, prema saopštenju policije, kako se sumnja trinaestogodišnja devojčica nožem nanela povrede u predelu leđa dvanaestogodišnjoj učenici iste škole.

Zbog incidenta OJT Zrenjanin odredilo je hapšenje i zadržavanje majci osumnjičene devojčice, u trajanju od 48 sati.

Zrenjaninski gradonačelnik je, između ostalog, najavio implementaciju sistema integrisanog video-nadzora, koji će, u drugoj fazi, uključiti i obrazovne ustanove.

U formiranje Koordinacionog tela uključeni su predstavnici Gradske uprave, Školske uprave za Banat, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih ustanova, ustanova socijalne zaštite, osnovnog i višeg javnog tužilaštva, Policijske uprave, Crvenog krsta i gradskog Saveta za mlade.

Akcenat rada Koordinacionog tela biće upravo delovanje na prevenciji svih oblika vršnjačkog nasilja, a naredni sastanak biće održan sledeće nedelje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari