Zrenjanin: Voda neprijatno smrdi

Ostavite komentar


  1. JKP Vodovod je zlatna koka zrenjaninskom SNS-u za izvlačenje para . U suštini njih samo to i zanima,a ne potreba građana da imaju čistu vodu. Zato su na čelo firme stavili svog najvećeg lopova da i dalje otima, a to što nema sredtstava za plate i što firmi prete blokade, to nikoga ne tangira.

  2. Ova voda je gora nego ona sto se koristila pre ove nazvane fabrike JKp je pre nekoliko nedelja kopala poseban Kanal i postavila cevi koje su povezane sa fekalijama te odatle crpe ovu smrdljivu vodu sto smrdi na kilometre cudo je da nije izbila neka epidemija zbog vode sa fekalijama da su NEMCI ovo uradili sad ne bi imali problema ali tu se sa beogradskom i italianskom firmom moglo manervisati i stavit pare u svoj dzep Zrenjaninci cute i trpe i dalje se kupaju peru zube u vodi sa fekalijama a oni koji ne mogu priljustiti cak i kuvaju a Pekari prave hleb koji Zrenjaninci jedu

  3. Treba razumeti rečenicu Nikole Mirkova, idejnog tvorca velikog Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, koji je kao izuzetan poznavalac vodoprivredne problematike Panonske nizije napisao: »Treba se roditi, odrasti i živeti u ovoj beskrajnoj niziji i dubinski do srži osetiti ove jade sa vodom i muke bez vode i tu večnu borbu sa vodom i čežnju za vodom. Ako su vlažne godine – opasnost i nesreća, tako je sušna godina nevolja još veća. Treba proučavati i upoznati režim voda Dunavskog sliva – tu neverovatnu složenu prirodu voda. Režimi voda, prirodni ili veštački, živi su organizmi, koji se moraju stalno razvijati i održavati. Kao što su vode večne, tako je i borba sa njima večna«. (Sabrana dela Nikole Mirkova, 1976).
    Da li postoji rešenje za lošu vodu za piće u svim delovima Vojvodine ? Naravno da postoji, ali je u pitanju samo jedna stvar. Ta stvar se zove iznos koji se mora uložiti u tehnologiju za fabrike vode. One koji nisu razumeli uslove života u Vojvodini priroda ( voda) je kaznila i borila se da odbrani samu sebe.
    U najvećem delu Vojvodine za piće se koriste podzemne vode koje su lošeg kvaliteta, u njima ima arsena koji je kancerogen, natrijuma koji nije toksičan, ali koji u vodu donosi previše soli koja bitno utiče na krvni pritisak ljudi. Takođe voda za piće u Vojvodini ima i povišen procenat gvožđa ,amonijaka i mangana. Šta ova voda znači za one navikle na zdravu i planinsku vodu možete samo zamisliti.

  4. Nije to nista. Kod nas u Mladenovcu danas natocite vodu npr. u kofu,ona prenoci a ujutru u istoj mozete naci crve.

  5. Voda je užasna. Ne pamtim da smo imali ovakav smrad iz česme. Imali smo žutu, masnu, ali ovoliko smrdljivu nikad!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.