Zrenjaninci podržali protest protiv ubijanja životinja 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Zrenjaninci okupljeni u inicijativi “Zrenjaninska akcija” podržali su današnji protest za zaštitu životinja koji se održava u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja za zaštitu životinja Beta Zrenjanin.

Kako kažu, povod za protest je užasan snimak koji je zabeležen na gradilištu kineske fabrike guma „Ling Long“ u Zrenjaninu, na kome se vidi deranje kože životinji.

– Bez obzira na kulturološke i druge razlike koje postoje između nas i gostiju iz Kine, zakonska regulativa naše zemlje je jasna. Nije dozvoljeno nikakvo zlostavljanje životinja. O onakvom ubistvu da ne govorimo. I do sada su sva prateća dešavanja u vezi sa ovom fabrikom prvenstveno zrenjaninska bruka. Međutim, ono što se moglo videti na snimku kojim smo svi bili zgroženi je crvena linija od koje se ne ide dalje, navode predstavnici Zrenjaninske akcije.

Protest pod nazivom “Nemoj da ti samo bude žao. Izađi na protest!” počeo je danas u 15 časova isped katedrale u centru Novog Sada.

Kako podsećaju iz Udruženja Beta, svaki dan u Srbiji bude ubijeno na najmonstruoznije načine oko 500 pasa i mačaka. Od toga bar 400 po šinterajima iako Srbija ima zakon koji zabranjuje ubijanje, dok ostali budu ubijeni, zaklani, spaljeni ili jednostavno umru od gladi, iako Srbija ima zakon koji i to zabranjuje. Takođe, svaki dan u Srbiji bude izbačeno 200 do 300 novih pasa i mačaka na ulicu, u šumu, po njivama, što je isto zakonom zabranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari