Zrenjaninci učili kako da spasu povređene u saobraćajkama 1Foto: M. P. / Danas

Na gradskom trgu u Zrenjaninu volonteri Crvenog krsta demonstrirali su u sredu akciju spasavanja i pružanja prve pomoći povređenima prilikom udesa u saobraćaju.

„Ove godine veću pažnju psovećujemo novim i potencijalnim vozačima, kojih u najvećem broju ima među zrenjaninskim maturantima. Učesnici vežbe su pored volontera, prirpadnici saobraćajne policije, vatrogasno-spasilačke jedinice i služba Hitne medicinske pomoći. Cilj je da pokažemo sve procedure i pravilna postupanja nakon saobraćajne nesreće. reč je o laičkoj pomoći, koja može da u prvim minutima spase život stradalima“, objašnjava sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević.

Pokazna vežba je namenjena mladima, pre svega srednjoškolcima i maturantima, koji sedaju u automobil i treba da imaju neka predznanja, objašnjavajuju nam u ovoj organizaciji.

Reč je o akciji „Bezbednost u saobraćaju“, koja se realizuje u saradnji sa Saobraćajnom policijom Zrenjanina i Savetom za bezbednost na putevima grada Zrenjanina.

 

Kako je najavljeno, nakon pokazne vežbe u centru Zrenjanina, volonteri Crvenog krsta će obići sve gardske srednje škole, gde će prikazati pružanje kako izgleda prve pomoći u saobraćajnom udesu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari