Zrenjaninska gimnazija: Javnost će biti obaveštena kada se okonča disciplinski postupak protiv profesorke 1Foto: N.S.J.

Zrenjaninska gimnazija danas je saopštila da će biće utvrđeno da li je profesorka S. J. prekršila odredbe Zakona po okončanju disciplinskog postupka, a da će javnost o odluci biti obaveštena nakon što se postupak okonča.

Oni su reagovali u vezi sa natpisima u kojima se tokom prethodne nedelje apostrofira Zrenjaninska gimnazija, a koji se odnose na postupak protiv zaposlene profesorke sociologije S. J. o kojoj je javnost obaveštena.

„Iznose se ovih dana brojni komentari u javnosti kojima se želi diskreditovati rukovodstvo Zrenjaninske gimnazije, uz navode da svaki pojedinac ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja i da tako nešto škola želi da spreči. Podsećamo da se Zrenjaninska gimnazija nijednom do sada nije oglasila povodom aktivnosti niti jednog od svojih zaposlenih“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da saglasno odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u ustanovi je zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe.

„Direktor Zrenjaninske gimnazije je, shodno navedenim zakonskim odredbama i svojim ovlašćenjima, doneo zaključak o pokretanju disciplinskog postupka, protiv zaposlene S.J, zbog postojanja osnovane sumnje da je došlo do povrede citirane zakonske odredbe, jer je imenovana u “Google” učionicama učenika četvrtih razreda Zrenjaninske gimnazije, kojima predaje sociologiju, postavila poziv na protesni skup “Zrenjanin protiv nasilja”, održan 17. maja ove godine u Zrenjaninu“, navodi se u saopštenju.

Kako navode, Zrenjaninska gimnazija je poznata kao škola koja neguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom i učestvuje u programima i projektima ustanova, udruženja, vladinih ili nevladinih organizacija.

„Sve takve pozive prihvatamo kao škola, dogovaramo se sa organizatorima o načinima našeg angažovanja, osim kada je reč o političkim skupovima“, zaključuje se u saopštenju Zrenjaninske gimnazije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari