Žrtve nasilja u porodici dobijaju porodično savetovalište u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Beta/Ishak Slezović

Program EU PRO plus, koji podržava Evropska unija, finansijski će podržati 20 projekata za unapređenje socijalnih usluga u Šumadiji, Zapadnoj, Južnoj i Istočnoj Srbiji.

Među njima je i zajednički projekat Udruženja psihologa i Centra za socijalni rad iz Novog Pazara. Oni su konkurisali sa projektom za formiranje porodičnog savetovališta.

Cilj je efikasnija prevencija problema u mentalnom zdravlju za žrtve nasilja u porodici i obuhvatiće oko 300 korisnika. Ukupna vrednost projekta je 35.328 eura. PRO plus obezbeđuje 28.508, a 6.820 eura je samofinansiranje.

Na konkursu je učestvovalo 90 projekata. Odlučeno je da se podrži 20 najboljih u 23 lokalne samouprave u kojima se realizuju aktivnosti ovog programa.

EU će te programe, koji se realizuju u partnerstvu organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava ili institucija, podržati sa ukupno 521.629 eura. Grantovi se kreću od 10.000 – 30.000 evra.

Ova aktivnost EU PRO Plus realizuje se u saradnji sa republičkim ministarstvima za evropske integracije i za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Program EU PRO Plus ima cilj ravnomerniji društveno-ekonomski razvoj Srbij. Finansijski ga podržava Evropska unija sa 40 miliona evra, a njegovu realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari