ZZS: Advokat podnosi prijave zbog poternica u Šapcu 1Foto: Printscreen Youtube (Televizija Šabac)

Advokat Aleksandar Mijailović iz Šapca izjavio je da se pojedinim građanima crtaju mete samo zato što imaju drugačije mišljenje od vladajuće partije i poručio da to što se dešava nije normalno te da će podneti prijave i tražiti reakciju institucija.

Mijailović se obratio povodom poternica koje su građani Šapca danas zatekli u poštanskim sandučićima i na ulicama, a na kojima se pored njega nalazi i novinarka Isidora Kovačević i maloletni V. A. koji je označen kao „kriminalac“.

„SNS u Šapcu izvršila je napad na advokata, novinarku i maloletno dete. To nije normalno. Pretpostavljam da je jedan od razloga to što sam jedan od branilaca Dragana Milovanovića Crnog“, kazao je Mijailović u prostorijama stranke Zajedno za Srbiju.

On je poručio funkcionerima SNS da se neće uplašiti, već da je ovo motiv da izgura do kraja, ne samo slučaj Crnog, već i sva dešavanja na mostu, kao i sve afere vlasti koje se dešavaju godinama unazad.

Kako je saopštila ZZS, majka maloletnog dečaka Snežana Anđelić rekla je da je zabrinuta za bezbednost svoje porodice.

„Ovo nije prvi put da nam se ovako nešto dešava. Sve je ovo u maniru SNS tako što je njima uvek na udaru porodica“, izjavila je Anđelićeva.

Ona je pozvala predsednika Srpske napredne stranke i Republike Srbije da osudi ovakav čin crtanja mete na čelo maloletnom licu i naglasila je da je kao majka zabrinuta za bezbednost svog deteta.

„Šabac je mali grad i u poslednje vreme ima dosta pritisaka od strane lokalnih batinaša koji su najčešće predvođeni SNS. Zato kažem da je predsednik (Aleksandar) Vučić najviše odgovoran, jer je dužan da stane u odbranu svih svojih građana“, rekla je Snežana Anđelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.