ZZS: Predvodnik šabačkih batinaša za porez duguje devet miliona 1Foto: Stanislav Milojković

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) saopštila je danas da je pomoćnik gradonačelnika Šapca Vladimir Mićić, koji se dovodi u vezu sa incidentom tokom blokade saobraćajnica u Šapcu, jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji koji, prema javnom dostupnim podacima, državi duguje devet miliona dinara.

„Dok se gradjanima pleni imovina i oduzimaju stanovi zbog mnogo manjih dugovanja koja ne mogu da plate, Mićić ne plaća porez, a Poreska uprava i sudovi ga, po nalogu partijskih šefova, ne gone, već čekaju da dug zastari, kako bi naprednjački funkcioner prošao nekažnjeno, na štetu gradjana Srbije“, navodi se u saopštenju ZZS.

ZZS je navela da je Mićić jedan od predvodnik grupe koja se, opremljena gumenim čekićima i letvama, sukobila sa gradjanima tokom blokada krajem novembra, kao i da je, nezvanično, povezan sa štampanjem „poternicama“ za šabačkom novinarkom i advokatom.

„Iako su advokati tužilaštvu podneli sve dokaze o tome da je učestovao u napadu na goloruke gradjane koji su mirno protestovali i komandovao armijom batinaša i taj slučaj je i dalje bez ikakvog epiloga“, dodala je ZZS.

Naglašeno je da je „očigledno“ da Srpska napredna stranka (SNS), čiji je Mičič navodno član, štiti „kriminalce, batinaše i poreske dužnike u svojim redovima“.

„Zato Mićiću, njemu sličnima i celoj SNS grupaciji moramo videti ledja već 3. aprila. Samo tako možemo od Srbije napraviti sigurno i dobro mesto za život i vratiti vladavinu prava“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari