ZZS: Tužilaštvo i policija ćute na to što SNS batinaši raspisuju poternice za građanima 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) upozorila je da su prošla dva dana otkako su u Šapcu „batinaši Srpske napredne stranke (SNS) raspisali poternicu za jednim dečakom, advokatom Aleksandrom Mijailovićem i novinarkom Isidorom Kovačević, a niko od predstavnika vlasti ili nadležnih organa nije reagovao“.

ZZS navodi u današnjem saopštenju da je „nedopustivo da na ovakve slučajeve tužilaštvo i policija ćute, jer je ćutanje u ovoj situaciji jasan znak odobravanja“.

„Srbija je postala najgora filmska scena Divljeg zapada, u kojoj batinaši slobodno šetaju ulicama, bagerima se ide na građane, a poternice lepe po banderama i drveću. Ono od čega strahujemo je scenario da se pojave i ‘lovci na glave'“, piše u saopštenju.

ZZS podseća da je Evropski parlament pre nekoliko dana izglasao rezoluciju o Srbiji u kojoj su istakli da se u njoj gaze sva ljudska prava i da nema demokratije, povodom čega je upućen apel svim međunarodnim institucijama i organizacijama „da se oglase i osude progon građana, crtanje meta i raspisivanje poternica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari