2018: Sunovrat bitkoina i pad vere u kriptovalute

U godini za nama vrednost najpoznatije virtuelne monete pala sa 20.000 na 4.000 dolara

Ostavite komentar


  1. Pazi, … „pad vere“, … a cije to vere? Joleta iz Valjeva, koji pojma nema sta je to ‘kriptovaluta’, ali je cuo da treba da kupi nekakav ‘hardrajv’ za 2000 $ koje mu je poslao brat, kamiondzija iz Amerike, i odnese ga kod ortaka ‘Marka, Programera’, koji ce to da ‘namontira’ za nekakav ‘majning’, i Jole ce uskoro da bude ‘bogat covek’ … ? :))))))))))
    Dok je ovaca, bice i šišanja … rece izreka.

    1. Joco ja nikada nisam kupio bitkoin niti rudario niti preprodavao… ali te pitam koja je razlika između bitkoina i dolara? Možda samo u tome što dolar možeš da dodirneš i to je sve. Niti znaš koliko ga ima, niti kada i koliko će biti naštampan, niti koja mu je realna vrednost i kolika će biti u budućnosti, eto recimo radiš i štediš i čuvaš papiriće i „slučajno“ se poremeti prenaduvana berza kao pe deset godina, naštampaše brdo papirića i hop pade dolaru vrednost na pola. Isto je bilo i sa markama, ili rubljom i tako će biti u ciklusima i sa ostalim valutama. I sad mi reci koja je razlika ? Osim što su oscilacije manje jer duže traju od bitkoina , suštinski nema razlike, ti veruješ u vrednost tog papirića koja može svake godine drastično da se promeni, to je samo medium za trampu baš kao i bitkoin. A mešetara će biti dok god postoje berze.

      1. Jole je procitao tvoj komentar. Upravo su mi javili da je pao u Komu!!! Nisi to trebao da uradis. :))))))
        (Uzgred, kada se to isto dogodi i papirnom novcu, i ti i ja cemo ziveti u pecini i hraniti se kopanjem korenja i lovom veverica u obliznjem parku. U medjuvremenu, 75% vlasnika tih novih bitkoin kompanija je bazirano u predgradjima Tel Aviva, … tako da Mose i Ari, takodje citaju tvoj komentar i umiru od smeha, … na putu do svoje banke, presrecni sto im je Jahveh stvorio toliko papkara za ‘obradu’ …)

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.