Agrokor lažirao bilans 1Foto: EPA / ANTONIO BAT

Agrokor je lažirao bilans poslovanja za 2016. godinu, a to je zvanično potvđeno time što je vladin poverenik Ante Ramljak objavio podatke o zaduženosti koncerna, prenosi index.hr.

Za manje od pola godine, od kraja septembra 2016. pa do kraja marta 2017., dug Agrokora narastao je sa 34,3 milijarde kuna na 40,4 milijarde kuna, za 6,1 milijardu kuna, a možda i više jer noviji podatak o zaduženosti ne uključuje Merkator.

Od tih 6,1 milijardu kuna, Ramljak ne može da pronađe pokriće za 3,7 milijardi, što je i priznao u tim razgovorima i najavio istragu o tome.

Drugim rečima, 31. septembra 2016. prećutali su u bilansu milijarde kuna duga, dodaje portal i navodi da niko od novinara još nije pitao Ramljaka o utajenom poreskom dugu.

I samo priznanje da je u Agrokoru lažiran bilans, otvara mogućnost da se pokrene krivični proces protiv odgovornih osoba, a to su direktori u kompaniji i njeni revizori. Vlasnik Agrokora Ivica Todorić bio je predsednik uprave Agrokora, dok je reviziju obavljala kuća Baker Tilly Hrvatska.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari