Američki fond Brajton park uložio 140 miliona dolara u domaću tehnološku kompaniju HTEC grupa 1Foto: EPAPHOTO/ ANSA-FILIPPO MONTEFORTE

Američki investicioni fond Brajton park uložio je 140 miliona dolara u globalni rast jedne od najvećih tehnoloških kompanija u Srbiji HTEC grupe (High Tech Engineering Center), rekao je danas finansijski direktor te kompanije Miroslav Virijević.

On je na konferenciji za medije rekao da će ta investicija pomoći kompaniji da pojača softversko inženjerstvo i poveća spektar usluga.

„HTEC grupa će za tri-četiri godine biti listirana na Njujorškoj berzi što će nam omogućiti da je prepoznaju i drugi investitori i podstaknu dalji razvoj“, rekao je Virijević.

Sporazum između dve kompanije je postignut samo mesec dana nakon što je kompanija HTEC grupa objavila akviziciju Momentum Design Lab-a, studija za produktni dizajn iz Silicijumske doline.

„Investicija Brajton parka kojom je taj fond potao manjinski partner HTEC grupe je jedna od najvećih prvih investicionih rundi u Evropi prošle godine, a realizovana je sa ciljem da omogući kompaniji HTEC da nastavi širenje kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo putem daljih strateških akvizicija, kao i da uporedo ulaže u organski rast kroz otvaranje novih kancelarija u regionu i zapošljavanje najboljeg inženjerskog kadra“, naveli su predstavnici HTEC grupe.

Domaća kompanija će, kako su naveli njeni predstavnici, nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata, omogućavajući im da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

Istakli su da sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge strane.

„Mi imamo iskustvo i kapacitete da iznesemo kompletan proces digitalne transformacije uz konceptualizaciju, dizajn i razvoj digitalnih proizvoda. Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama kako bismo privukli najbolje inženjere i dizajnere digitalnih proizvoda“, rekao je jedan od osnivača i generalni direktor HTEC grupe Aleksandar Čabrilo.

Predstavnik Brajton parka Mark Dzialga rekao je da je „kombinujući sofisiticirano inženjerstvo sa najboljim produktnim inovacijama i dizajnom, HTEC strateški radio na tome da se pozicionira kao globalni lider u razvoju digitalnih proizvoda“.

„Mi smo veoma srećni što možemo da podržimo kompaniju koja pruža ovakve mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo svojom ekspertizom u industriji moći da pomognemo kompaniji da se dalje razvija i da svoje usluge pruži još većem broju vodećih svetskih kompanija“, rekao je Dzialga.

HTEC grupa je globalna kompanija koja pruža usluge konsaltinga, softverskog inženjerstva i razvoja digitalnih proizvoda najuspešnijim svetskim tehnološkim kompanijama, brzo rastućim startapima i korporacijama sa Fortune 500 liste. Osnovana u Beogradu, sa sedištem u San Francisku, lokalnim predstavništvima u SAD, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj i Sloveniji, i 15 tehnološko-razvojnih centara širom Jugoistočne Evrope.

Kompanija klijnetima pomaže u transformaciji poslovanja kroz razvoj naprednih tehnologija, digitalnih proizvoda i platformi u zdravstvu, trgovini i prodaji, prevozu i logistici, finansijama, medijima, čistoj energiji, nauci i inženjerstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari