Američki gas ne može da uđe u Srbiju

Nabavka energenta iz vašingtonskog sporazuma – neozbiljna mogućnost

Ostavite komentar


  1. Najveca opasnost je upravo vezana za Turski tok, cija deonica kroz Bugarsku jos nije zavrsena, pitanje je da li se nastavljaju radovi. da li ce samo kasniti ili ce mozda biti obustavljeni. Hajde da vec jednom saznamo ko je vlasnik deonice Turskog toka kroz Srbiju – nasa drzava ili mesovita rusko-srpska firma sa sedistem u svajcarskom poreskom raju Zug. Kolika je njegova ukupna vrednost, koliko smo se kao drzava zaduzili ili dali garancije. Jedino sto znamo je da je rastu BDP-a u 2019. doneo gotovo neverovatnih 700 miliona evra. Za sada je to samo slepo crevo, pitanje je koliko ta zurba kosta i koga?

  2. Srbija će kupovati gas od onoga ko ponudi najpovoljniju ponudu i to je zakon ekonomije.Znamo da će to još dugo godina biti Rusija i da USA nije ni blizu po konkurentnosti.

  3. A kad je to Korbin bio premijer Velike Britanije?!? Piše u tekstu o gasu da jeste, mislim da deluje smešno.

  4. Sve što je napisano u tekstu je tačno, ali Amerikanci će ipak zaustaviti izgradnju Turskog toka kroz Bugarsku. To je praktično deo strategije gušenja Rusije, u kojoj će stradati ceo Balkan. Ostaje nam snabdevanje gasom iz Mađarske. Ako Rusi prekinu tranzit kroz Ukrajinu, onda će i cela srednja Evropa zavisiti od severnog toka. Ako Amerikanci uspeju da zaustave severni tok 2, onda je cela Evropa ugrožena energetski. Rusija počinje da okreće svoje gasne resurse ka Dalekom Istoku, jer vidi da sa Evropom ne može više sarađivati po pitanju snabdevanja gasom.

  5. Jedini izlaz EU, po pitanju sirovina je da prime Rusiju u EU. Za obe strane dobitna kombinacije, jer bi se I Rusija sa satelitima najzad demokratizovala, standard sirih masa bi se podigao. Ovako, propasce I EU I Rusija, nezavisno, a mudri Kinezi ce dobiti ruske sirovine, bez ikakvog rata.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.