Ana Brnabićfoto FoNet Ana Paunković

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je posle sastanka sa predstavnicima paora u Kisaču da su razgovori bili teški, da je bilo mnogo tema i mnogo stvari je potrebno urediti.

„Treba da vidimo kako bi privatna gazdinstva mogla da učestvuju na produktnoj berzi i trguju proizvodima i da ne zavise više od kartelista i monopolista, jer će to definisati pravi njihov položaj i održivost njihovog poslovanja“, poručila je Brnabić, piše N1.

Dodala je da je to težak zadatak, i da je najvažnije da bude završen u narednih nekoliko meseci, kao i da će to biti na narednoj vladi koja će biti oformljena posle izbora.

Kazala je i da je joj lično posle ovog sastanka mnogo jasnija situacija sa kojom se ratari suočavaju.

Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, na pitanje novinara šta je dogovoreno, rekao je da će u sredu biti sastanak sa poljoprivrednicima i radnom grupom i „kreće se sa implementacijom tih zakona koliko može i ide se u pripremu za novi zakonski okvir kada bude izabran novi parlament“.

A na to da li su zadovoljni dogovorenim, navodi da su „dosta zadovoljniji nego što su bili, nikad mi nećemo biti zadovoljni“.

Istakao je da se blokade ne nastavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari