APR: Rok za izdavače medija da registruju podatke o mediju do 4. februara 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Agencija za privredne registre (APR) objavila je da su izdavači medija dužni da do 4. februara registruju podatke o mediju koji su propisani Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Svi izdavači medija treba da registruju podatke koji su predmet upisa u Registru medija, o glavnom uredniku medija i dokument koji sadrži podatke o pravnim i fizičkim licima koja neposredno ili posredno imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača, kao i podatke o njihovim povezanim licima, u smislu zakona kojim se uređuje pravni položaj privrednih društava i podatke o drugim izdavačima u kojima ta lica imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu, saopštila je APR na svom sajtu.

Ukoliko su ovi podaci o mediju već registrovani i ukoliko su ažurni, izdavač medija nema obavezu da podnosi novu registracionu prijavu za ponovni upis ovih podataka u Registar.

Istovremeno, kako je istaknuto, ukoliko izdavač ne registruje navedene podatke u propisanom roku, registrator će izbrisati medij iz registra po službenoj dužnosti, bez donošenja posebnog akta o brisanju.

Kako je precizirano, u okviru Registra medija, na internet stranici APR-a, u odeljku – O Registru, omogućen je uvid u spisak medija koji nisu ispunili svoju obavezu da registruju podatke propisane Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari