Asfaltiranje obilaznice kod Subotice 1Foto:FoNet

Na obilaznici oko Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija s auto-putem Horgoš-Novi Sad, takozvanom Ipsilon kraku, danas je počelo asfaltiranje poslednje deonice duge 1.500 metara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Biće asfaltirana deonica od kružne raskrsnice Ipsilon kraka sa Somborskim putem, a očekuje se da će radovi biti zavrđeni do kraja meseca.

Na gradilištu je svakodnevno 80 radnika i više od 60 mašina, a radovi se izvode u visokom intenzitetu, uprkos promenljivim vremenskim uslovima, navedeno je u saopštenju.

Za završetak kompletnog Ipsilon kraka, dužine 24 kilometra, preostalo je da se završe radovi na 12 kilometara puta na Sektoru 1, od Somborskog puta do graničnog prelaza Kelebija, uključujući i deonicu od kilometar i po, čije asfaltiraqnje je počelo danas. Vrednost ugovorenih radova na Sektoru 1 je 1,18 milijardi dinara, uključujući i PDV, a izvođač radova je preduzeće „Vojput“, navedeno je u saopštenju. Završetak svih radova i puštanje kompletnog Ipsilon kraka u saobraćaj planirano je do kraja 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari