Atanacković: Povećan broj broj izdatih građevinskih dozvola u Srbiji 1Foto: FreeImages / Burcin Tuncer

Pomoćnica ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jovanka Atanacković izjavila je danas da je broj izdatih građevinskih dozvola u Srbiji prošle godine bio veći za 201 odsto nego 2010. godine.

„U Srbiji trenutno postoji i 40.000 aktivnih gradilišta, što dodatno pokazuje da smo ubrzali i pokrenuli građevinsku industriju“, kazala je ona na otvaranju Četvrte srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture „Razvoj budućnosti“.

Prema njenim rečima, u Srbiji je u oktobru prošle godine izdat rekordan broju građevinskih dozvola, 2.137 samo u tom mesecu.

Atanacković je kazala da je sve to uslovilo da se Srbija na Duing biznis listi Svestske banke o uslovima poslovanja, nađe na 11. mestu po broju izdatih građevinskih dozvola, među 190 zemalja, dok je 2015. u toj oblasti bila na 186. mestu.

Prema njenim rečima, pored pravnog okvira za privlačenje investicija, važna je i infrastruktura, zbog čega je istakla da je u prethodnih nekoliko godina država izgradila oko 300 kilometara auto-puteva i rekonstruisala oko 500 kilometara železnice.

Konferencija je okupila više od 250 predstavnika agencija za nekretnine, građevinskih firmi, finansijskih institutcija, kompanija iz javnog sektora koji raspravljaju o tržištu nekretnina u Srbiji.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Privredne komore Srbije, ambasade Izraela u Srbiji, Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Društva procenitelja Srbije i Klastera nekretnina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari