Atanasković u Novoj Varoši: Bespovratna pomoć privredi, nedostaje radna snaga 1Foto: Ministarstvo privrede

Ministarka privrede Andjelka Atanasković upoznala je danas privrednike Nove Varoši sa programima podrške i navela da je to ministarstvo ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima.

Sredstva su namenjena za nabavku opreme, podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu, i po prvi put za program namenjen ženama i mladima, saopštilo je ministarstvo.

„Mnogi privrednici iz Nove Varoši već koriste sredstva Fonda za razvoj, ali i Ministarstva privrede, što pokazuje da nas vide kao nekoga kome mogu uvek da se obrate, na koga mogu da se oslone i ko može da im pomogne“, rekla je Atanasković.

Ona je obišla kompaniju „Zlatarplast“, koja zapošljava 300 radnika i čine je tri osnovne celine – prerada plastičnih masa, fabrika gume i hladnjača, kao i preduzeće „Trgovina Avdić“, koja se nalazi u Poslovnoj zoni Inova.

Privrednici su tokom sastanka ukazali na nedaće sa kojima se susreću u toj opštini, a kao jedan od osnovnih problema naveli su nedostatak radne snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari