Bajatović: Potrebno kupiti bar još 500 miliona kubnih metara gasa 1Foto: Beta/Milan Obradović

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović izjavio je danas za RTS kako je uveren da Srbija ima napovoljniju cenu gasa, navodeći da je potrebno kupiti u narednom periodu još najmanje 500 miliona kubnih metara, „iz bilo kog izvora“.

Ne mogu ja da kupim gas po naftnoj formuli pa da bude 320, 330 dolara za hiljadu kubnih metara, moram da platim po 450 plus transport, rekao je Bajatović.

Kako ćemo izvesti taj deo, ne znam, pretpostavljam ako se razdužimo prema budžetu ovih dana, mi ćemo deo naših kredita da smanjimo za 750 na 400, pa ćemo moći da uzmemo neke komercijalne garancije, naveo je direktor „Srbijagsa“.

Bajatović je rekao da je skladište gasa Banatskom Dvoru puno, „390 miliona mi, isto i Rusi“, dok je u Mađarskoj obezbeđeno 300 miliona metara kubnih.

On je ponovio da će cena gasa bili prilagođena tako da može da ga plati svaki korisnik i naveo da će Srbija biti bezbedna kada je reč o količinama.

Bajatović je napomenuo da je dobro što je država omogućila da se na mrežu priključe i nelegalni objekti, ali se plaši da će ta situacija „eksplodirati“, jer „Srbijagas“ nema dovoljno radnika pošto su male plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari