Banke počele da naplaćuju proviziju na elektronski plaćene račune

Ostavite komentar


    1. Ja sam u cg sada, bez e bankinga ne bih mogao vodit firmu sa letovanja. Ali moja banka (nije bitno sad koja), meni nistane naplacuje. A svaki dan imam neke uplate ili isplate sa e racuna

      1. Nije stvar u vremenu provedenom ispred šaltera. Stvar je da samim plaćanjem e- bankingom radimo posao bankara. Zašto se niko od bankara nije setio da oni klijentima plate 9, 15 ili 29 dinara zato što rade njihov posao. Šta je sledeće? Vazduh nam je besplatan. Hoće li nam ga u skorije vreme naplaćivati (ako nam ga kroz neki namet već ne naplaćuju)?

  1. Zar je toliko neprofitabilno banki da radi u srbiju?
    Kako to da kradu na eurobor libor u švajcarsku valutu, sad oo ispadne prevara…
    Pa bas me cudi da neki privatnik komerijalnu banku kupuje, a ovi sto su vec privatni moraju da kradu i varaju da bi opstali. Ili je to hobi, koji razvijaju u slobodno vreme pa onda kad dodju na posao, zanesu se previde gde su…

  2. Zašto nigde ne napišu da ako se ne slažeš sa izmenama to možes da im kažeš i na tebe ne mogu da primenjuju npr više cene?
    Napišu funjarski da ako se ne slažeš možeš besplatno da se odjavis ali ne i da se na tebe to ne primenjuju. Čemu li služe ta udruženja kada to ne savetuju.

    1. Povući sva sredstva iz banaka i preći na kriptovalutu gledajte sajt pokreta Svetlo biće svima jasnije

  3. Vratiti platni promet u SDK pa nek’ se poslovne banke malo češu a ne samo po narodnom džepu…

  4. Komercijalna naplacuje 15 dinara za elektronske uplate jos od aprila 2018 godine. Nedavno su promenili mesecne tarife i uveli mogucnost besplatnih uplata za prvih 25 uplata mesecno. Ali su istovremeno i povecali iznos mesecne nadoknade za odrzavanje racuna. Licemeri. I sta su uopste njihovi troskovi u elektronskoj uplati? I 1 dinar po uplati im je cista zarada a ne 15…a nasa narodna banka sve to mirno gleda i dozvoljava…opet licemerstvo…i kazu promenite banku…kakvo menjanje kad ce sve da uvedu tu taksu…drpaj dok se moze, a ovde se moze itekako…setimo se naplate u prcentima za obradu kredita… e moja NBS, umesto da stitite svoje gradjane vi radite u korist belosvetskih lopova…

    1. Od 2009. god. promenila sam nekoliko banaka nezadovoljna njihovim ponašanjem, a od 2013. sam komintent Komercijalne banke. Na povremenim listama najpovoljnih banka za pojedine vrste usluga, mada se to sada zovu bankarski proizvodi, nisu najpovoljniji, ali su razlike u odnosu na konkurenciju minimalne. Ono što je meni mnogo bitnije, to je sasvim pošten odnos prema klijentu, jasna objašnjenja bez onih „malih, sitnih slova“ i naknadnih obrazloženja. Sve račune za domaćinstvo plaćam preko njihovog e-bankinga, a provizija po računu je 15 din. Sve to, preko unapred obavljenih šablona obavim za dva minuta od kuće, tako da me ta usluga košta mesečno 105 din. Ne odlazim u poštu ili menjačnice koje zadržavaju uplate i po nekoliko dana, ne popunjavam svaki put iznova uplatnice, ne stojim u redu, ne tražim mesto za parkiranje, ne nerviram se. I to je jedina banka koja u Obrenovcu radi i subotom. Ja sam zadovoljna.

    2. sjajna logika..a šta je uopšte trošak pekara recimo? Zašto se ugrađuje u hleb osnovnu životnu namirnicu? Zašto mlekar ne daje mleko besplatno, pa krava ništa ne košta? Zbog čega mesari uopšte naplaćuju meso..evo ovaj misli da je 1 din besplatno i da se svo to radi kroz petu dimenziju a marsovci upravljaju procesima. Dakle nekad: sediš u kola i bus, ili pešačiš, ideš u banku, plaćaš uslugu, voziš, trošiš gorivo, bus kartu, cipele, svoje vreme, čekaš u redu itd..koliko bi koštalo da svaki nalog nosiš u SDK..dostava računa janih preduzeća se naplaćuje..ovako jednim potezom iz fotelje sve platiš i hoćeš da je to besplatno? Banka se nikad nije obavezala(nemam veze sa ovom bankom) da će ova usluga večno biti besplatna. Kome se ne dopada nema obavezu, neka nosi papirne naloge, ko mu brani..jedan nalog 100 din kod mnogih banka..JEDAN! Jedan litar goriva 160 din..pali kola idi u banku plati..ko te tera da daš od 9 do 26 din? Koliko ti naplaćuje mobilni operater mesečno? Usluga banke u paketu je oko 300 din mesečno, koliko je to pakli cigareta?

  5. Ne znam cemu uzbuna i da se „potresa“ Jorgovanka? Drzavna banka „Postanska stedionica“ naplacuje elektronsko placanje „od kad znam“, tj u zadnje 3-4 godine kako koristim uslugu.
    I ako mi je receno da ako se u jednom mesecu vrsi uplata 3 ili vise racuna da je besplatno, a placam minimum 4 racuna.
    I jos, debelo naplacuju email, koji ne mogu da odjavim, a nicemu (mi) ne sluzi.
    Elem, na sve strane pljacka!
    Od naplate prisilnih usluga, besmislenih usluga, do placanja bespotrebnih tv-paketa, tj placanje paketa kanala od kojih 90% mi ne treba.
    Pocev od predsednika koji krsi ustav i zakone cim se probudi, a kad spava po inostranstvu – i kad spava, pa do poslednje firmice, trgovinskog lanca sa 100 dinara 99 para, i ako takvih apoena nema, pa do „brige“ za moje zdravlje da moram svake pete godine vrsiti besmisleni i bespotrebni reatest gasne instalacije u puntu!
    Pljacka za pljackom, a „jednokratno“ ce – pred izbore – da nas vlasnik Srbije pomiluje s 5.000 dinara.
    A Durakovicu, Mostaru, Drvaru… daje i desetinu miliona evra…

  6. Nego da su ljudi pametni kao što nisu, da počnu da posluju u kriptovalutama, pa da se banke hvataju za uši i da naplaćuju same sebi svoje provizije i rekete.

    1. Pametni su dovoljno da ne slušaju glupe savete. Treba da nešto planiram u životu sa BTCom koji se za tri dana promeni sa 8500e na 9500e, i onda posle 2 nedelje ode na 9100e. Ne može se tako poslovati aman. Ni kao poslodavac ni kao radnik ni u kom slučaju ne bih voleo da zavisim od valute koja ima oscilacije kao Vencuelanski Bolivar.

  7. Evo dobih obaveštenje, sms-om da od danas mogu račun, postpejd Telenor, da platim u Telenor prodavnici, kešom, provizija fiksna, 50 rsd.

  8. Nije valjda da još ima nekoga ko misli da su banke tu zbog srećnih klijenata? Bankari su krvopije, tako je oduvek bilo i tako će i biti! Vampiri su za njih jagnjad!

  9. Ja plaćam od početka 15 dinara po transakciji. Ovako bih platila 50-100 dinara. Nikad mi nisu ni rekli da je besplatno.

  10. Najlakše je NBS da saopšti da ne može uticati na poslovnu politiku banaka,a da li je NBS proverila kako se te iste banke ponašaju u domicilnim zemljama? Ako ova država zaista radi u korist gradjana mogla bi uspostaviti svoj sistem elektronskog bankarstva koji bi bio bespltan.

  11. Platio sam racun MTS u 1 (jedan) dinar a banka mu je uzela proviziju 30 dinara. U litanju je Raiffeisen banka. Njen sam klijent u Leskovcu vise od 19 godina

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.