Beograd dobija najveći tržni centar na Balkanu 1Foto: Beoinfo

Svečanim postavljanjem kamena temeljca danas je na Vidikovcu počela izgradnja budućeg najvećeg tržnog centra u Srbiji i najmodernijeg na Balkanu – „Big fashion”.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mala, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Antić i Aleksandar Vulin, kao i ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam, generalni direktor investitora kompanije „Big CEE” Robert Jahav i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Kako je tom prilikom istakao Mali, reč je o investiciji od 150 miliona evra sa tri hiljade novih radnih mesta i rokom izgradnje do kraja 2019. godine. Ovaj tržni centar samo je jedan od mnogih koji se grade u Beogradu, poput investicije od sto miliona evra „Ade Mola”, zatim od trideset miliona evra „Kapitol parka”, „Voždovih kapija” od 170 miliona evra.

– U roku od samo mesec dana Beograd je dobio više od 450 miliona evra vrednih investicija, a čitav Beograd i čitava Srbija postali su veliko gradilište. Zapošljavamo našu građevinsku industriju i otvaramo nova radna mesta. Nastavićemo sa ovakvom politikom i jednako je važno da li je reč o kanalizaciji od sedam miliona dinara ili investiciji od 150 miliona evra jer se na ovaj način poboljšava kvalitet života građana – istakao je Mali.

Gradonačelnik je zahvalio izraelskom investitoru jer je ovo treće veliko ulaganje u Srbiji i naveo da će grad nastaviti da bude efikasan u izdavanju građevinskih dozvola i rešavanju imovinsko-pravnih problema. Mali je precizirao i da je ovaj objekat dizajnirala domaća firma, čime je pokazano da naša znanja možemo da sprovedemo u delo u sopstvenom gradu.

– Investicija je dokaz dobre saradnje Beograda i Izraela, ali i pokazatelj poverenja koje naša zemlja uživa među svetskim investitorima – kazao je gradonačelnik.

Aleksandar Antić je pojasnio da će objekat imati 150.000 kvadratnih metara, sa sadržajima sportske, zabavne, komercijalne prirode, koji će dati novu energiju ovom delu grada, ali i čitavom Beogradu. On je napomenuo da je izraelski investitor Srbiju prepoznao kao mesto gde vredi ulagati, što dokazuje da ima liderstvo i političku stabilnost koja privlači investitore i daje im garancije za njihove projekte. Ipak, dodao je Antić, ovakvo nešto je dokaz i da imamo dobru administraciju i upravu Beograda, koje su u stanju da sve eventualne probleme reše.

Aleksandar Vulin je naglasio da će se ova investicija vratiti u decenijama koje dolaze, što znači da naši prijatelji iz sveta veruju u Srbiju. Naša zemlja i njen glavni grad menjaju se nabolje, postali su stabilni i sigurni i zato vredi ulagati, poručio je Vulin.

Predstavnici Izraela najavili su skorašnje otvaranje prvog „Big fashion” objekta u Višnjičkoj ulici na Paliluli, 20. aprila.

Objekat na Vidikovcu imaće više od tri stotine prodavnica najpoznatijih domaćih i svetskih brendova, restorane i kafiće, veliki bioskopski kompleks, igralište, kao i više od dve i po hiljada parking mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari