Bez srpskih firmi na konkursu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija 1Foto: Pexels/Cottonbro

Na ovogodišnjem Deloitte-ovom konkursu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi nijedna kompanija iz Srbije nije uspela da se plasira u glavnoj kategoriji takmičenja.

Međutim, Srbija ima svoje predstavnike u specijalnoj kategoriji Impact Stars – kompanije Badin Soft i Peaksel iz Niša i Plus plus nove tehnologije iz Beograda.

Kategorija „Impact Stars” prepoznaje kompanije koje svojim proizvodom ili uslugom imaju pozitivan uticaj na: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost. Sa blizu 450 prijavljenih kompanija, ovogodišnja Technology Fast 50 lista najkonkurentnija je u dvadesetdvogodipnjoj istoriji ovog konkursa, koji koristi procentualni rast prihoda za rangiranje 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu.

Jarek Skvrna, glavni partner Deloitte Central Europe je istakao da je ova godina bila rekordna na nekoliko načina.

-Ne samo da smo primili najviše prijava do sada, nego je i prosečna stopa rasta kompanija koja se bazira na prihodima zabeleženim između 2017. i 2020. godine, takođe najveća ikad ostvarena. Prva kompanija na listi, češka FTMO iz oblasti finansijske tehnologije, ostvarila je najveći prihod i rast ikada zabeležen kod bilo koje kompanije učesnice u programu 39.4 ,zasnovano na prihodima od 2017. do 2020. godine – naglasio je Skvrna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari