Bezbednosna situacija na beogradskom aerodromu redovna 1Foto: Twitter

Bezbedonosna situacija na beogradskom aerodromu je redovna, a svi letovi se normalno odvijaju, osim letova prema aerodromu Ataturk u Istanbulu, izjavio je danas v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Saša Vlaisavljević.

„Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd funkcionše integrisani sistem bezbednosti i u intenzivnoj smo koordinaciji sa nadležnim državnim organima koji sprovode mere bezbednosti. Svi letovi, osim letova prema aerodromu Ataturk u Istanbulu, normalno se odvijaju i u skladu su sa redovnim bezbednosnim procedurama.Bezbednosna sitacija na beogradskom aerodromu je redovna“, navodi se u izjavi Vlaisavljevića.

Ranije je danas Beogradski aerodrom Nikola Tesla saopštio je da su zbog terorističkog napada na aerodrom Ataturk u Istanbulu otkazana dva leta koja su za danas bila planirana ka tom gradu. Kako se navodi, otkazani su po jedan let Er Srbije (Air Serbia) i Turkiš Erlajnsa (Turkish Airlines) ka Istanbulu.

Dodaje se da prema aktuelnim informacijama, nije otkazan večernji let turske kompanije ka aerodromu Ataturk, kao ni letovi ka aerodromu „Sabiha Gokčen“ u Istanbulu. Aerodrom je pozvao putnike da sve informacije o statusu leta potraže u izabranoj avio-kompaniji, Službi informacija, putem broja telefona 209-4444 ili putem internet prezentacije www.beg.aero.

Er Srbija je pozvala putnike koji su imali rezervacije da se za dodatne informacije obrate kontakt centru Air Serbia na brojeve 0800 111 528 iz Srbije i +381 11 311 21 23 za pozive iz inostranstva, ili da posete internet stranicu Air Serbia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari