Blic: Nikolić posao vredan 39 miliona dinara dodelio grupi ponuđača iz SNS-a 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je posao fizičko-tehničkog obezbeđenja, vredan 39 miliona dinara, dodelio grupi ponuđača čiji su vlasnici iz Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Livaja i Dragan Tomić, koji je i odbornik u Skupštini grada, piše danas Blic.

Reč je o firmama Soko grupa iz Beograda i KGB sistem iz Kragujevca koje su, zajedno sa Soku sekjuritijem i Tidija SG sekjutirijem dobile posao na centralizovanoj javnoj nabavci, koja podrazumeva da se, pored gradske uprave, obezbeđuju i neka javna preduzeća i institucije.

Ugovor je potpisan 25. oktobra, a interesantno je to da se i poslednje dve firme vezuju za Livaju, člana SNS, ali i Dmitra Đurovića, bivšeg direktora Koridora Srbije, kao i da se procvat biznisa tih agencija za obezbeđenje dešava nakon što su naprednjaci došli na vlast.

Na to ukazuju i podaci o dobiti koja je za pet godina uvećana 4.000 puta – sa 37.000 dinara koliko je bila 2012. godine stigla je do 148 miliona 2017.

Slična situacija je i sa firmom odbornika Tomića, koji je poslednjih godina postao šumadijski lider u oblasti fizičko-tehničkog obezbeđenja i za tri godine duplirao prihode – sa 26 miliona dinara u 2015. na 57,2 miliona u 2018. godini, navodi Blic.

Iz kabineta gradonačlnika Kragujevca odgovorili su da je sve urađeno po zakonu i da u slučaju Tomićeve firme nema sukoba interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari