Bogićević zadržao Politiku, Rodić na stend-baju

Zakulisni pokušaji preuzimanja vlasništva nad najstarijim dnevnim listom na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Ne prepricava se medju novinarima Politike da je da je Ljiljana Smajlovic, ne bih da joj tepam kao vi Ljilja, htela da dovede jednog coveka na urednicko mesto… To je ona saopstila na redakcijskom sastanku, ali posto je prethodno podnela ostavku, i tom prilikom ga imenovala po prezimenu – Bazdulj! Znate o kome se radi.

  2. Ljiljana Smajlovic je u prvom mandatu rukovodjenja Politikom napravila brzu i nemilosrdnu cistku starog kadra u redakciji. I dovela svoj tim koji je bogato nagradila. Da je bar digla tiraz. Nije. Onda je neslavno otisla (smenjena) da bi se ponovo nasla na tom mestu. I opet gura svoje ljude a tiraz pada. Dale je ostavku a onda je na redakcijskom sastanku(gde je bilo ni pola redakcihe) trazila da je podrze da ostane. To je istina i to svi znaju u Politici

  3. pomislio sam da je Vlada Srbija neki tajkun-lik, hehe… Ovom prilikom želim da pozdravim Vladu SrbijE i da joj poželim mnogo uspeha u daljem životu i radu, pa ma ko bio u njoj

  4. Po ugovoru o prodaji dela Politike nemackom WACu i formiranju zajednickog preduzeca Politika Novine i Magazini, ni jedan od udelicara nije mogao da proda svoj udeo trecem licu bez saglasnosti drugog udelicara. Drugim recima, WAC nije mogao da proda 50 procenata PNM bez saglasnosti Politike AD. Znaci da je Politika AD dala saglasnost za tu transakciju. Tadasnji predsednik UO Politike AD bila je Sonja Liht, a direktor Milorad Gusavac.
    A sto se tice odnosa menadzmenta i redakcije, po istom ugovoru o uredjivackoj politici odlucije Politika AD, koja postavlja generalnog direktora PNM i glavnog urednika.
    Odgovornost za resavanje "nesporazuma" izmedju gen direktora PNM i gl urednika "Politike" je kod celnih ljudi Politike AD: generalnog direktora Grasija i predsednice Upravnog odbora. Sve drugo je samo magla kpjom se sakriva cinjenica da Lj. Smajlovic sa mesta urednika tera Vlada Srbije, ali izokola iz "devete ulice".

  5. Napravi zena od Politike saraj-pijacu. A sta se moglo i ocekivati!

  6. Smajlovicka pokusava da uceni Vucica da joj da koliko god ona hoce para a da ni zasta ne odgovara, pa ni za strmoglavljivanje tiraza, ili ce da pravi medijsku stetu. To je objavila u inrevjuu sa samom sobom na sajtu nesrecnog UNS-a ciji je jos uvek predsednik. A zna i da joj tamo mandat ubrzano curi, usao je debelo u cetvrtu godinu, drugi put. Ali joj ucena ocigledno ne prolazi, pa puca po savovima.

  7. Pazi bogati, ““““najbolje““““ što Srbija imade, sve listom vlasnici Politike. Jerbo, ““““kad kažeš Politika- misliš na Srbiju““““. Nije onda ni malo čudno što su i država i društvo propali skroz – naskroz.
    Boga Rodi dođe na rate – Beko isplaćuje rate od Canetove plate. A Ljiljana?
    A Ljiljana samo ““““tera kera““““, gurajući svoje pulene dok tiraž nezadrživo pada. ““““Dovedem vas – dođete mi““““. Hm? Pa, s obzirom, ko su vlasnici, Ljiljana je ispala prava cvećka. Doduše, plastična…

  8. Bravo za tekst! Istrazili ste za dan ono sto Politika ne moze tri godine. Hirurski precizno analizirano vlasnistvo i odnosi.

  9. Jeremiji: Ako Smajlovicku tera iz Politike vlada Srbije, onda se to saopsti i ne zamlacuje javnost. Tako ne bi smeo da radi tzv. svetionik novinarstva u Srbiji. Nego – ja odoh svojom voljom, a vi mi ne dajte. Bas saraj-pijaca.

  10. Hajte, Basara, molim Vas, napisite nesto Famozno! Ne mogu da sacekam.

  11. Smajlović pokušava da potpuno privatizuje novine. Ovo je igra na sve ili ništa. Htela je da dovede Bazdulja za nekoliko hiljada evra. Takve plate imaju njeni čauši kojima piše tekstove i pljuje po svima, posebno uglednim novinarima iz drugih redakcija. Redakcija je zastrašena a "pismo podrške" koje je objavio njen zamenik (5000 evra) je čista laž i manipulacija. Sve je unapred smišljeno i sad je menadžment kriv!

  12. Dobar primer o komplikovanim zakulisnim igrama i borbi za uticaj i moć iza svake medijske kuće, bilo novinske bilo televizijske (primenljivo na ceo svet) i o tome ko, zapravo, i zašto, stvara i servira vesti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.