"Bojim se da novi dugovi Srbije ne završe na računima braće Darije Kisić, Ane Brnabić i ostale braće i kumova": Ivana Parlić u Skupštini Srbije 1Printskrin RTS

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić izjavila je danas da vlast na istoj sednici skupštine na kojoj ukidanjem naknade za konverziju zemljišta poklanja desetine milijardi evra tajkunima i multinacionalnim kompanijama predlaže i dodatno zaduživanje od 1,3 milijarde evra, saopštila je Narodna stranka.

“Deca će dobiti po 10.000 dinara, ali će vlast dodatno zadužiti i tu decu i buduće generacije“, rekla je Ivana Parlić na sednici Skupštine Srbije.

Parlić je pitala zašto gradnja puteva u Srbiji košta mnogostruko više nego u državama u kojima „ugradnja političara nije osnovno zanimanje političara“.

“Zadužujemo se, između ostalog, i za izveštavanje o klimatskim promenama, jačanje sistema upravljanja komunalnim otpadom, podršku javnoj politici za zelenu tranziciju, jačanje finansijske otpornosti i transparentnosti. Zadužujemo se i za pripremu materijala iz priručnika, za poboljšanje kapaciteta Ministarstva finansija da prati izveštavanje o finansijskim rizicima“, rekla je Parlić.

Dodala je da vlast zadužuje sve građane za konsultantske usluge, obuke, instalaciju hardvera i softvera za Beogradsku berzu i za izradu internet stranice.

“Pitam ministarku za brigu o porodici i demografiju Dariju Kisić da li razume zašto se zadužujemo i mi i naša deca i generacije koje dolaze i da li ministarka za brigu o porodici smatra da je u redu zamazati građanima oči sa po 10.000 dinara za decu, a tu istu decu gurnuti u dužničko ropstvo i oduzeti im ono što im pripada – javnu svojinu“, rekla je Parlić.

Kako je dodala “Bojim se da će deo i ovih zaduživanja, kao i nekih prethodnih, završiti upravo na računima brata Darije Kisić, brata Ane Brnabić i ostale braće i kumova. Nije u redu da se na nameštenim tenderima bogate vaša braća, a zadužuju naša deca”. (kraj) vip/tk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari