Borba protiv odliva mozgova zapela na prvom koraku

Posle inicijalnog sastanka tima za praćenje migracija, već sledeći sastanak kasni

Ostavite komentar


  1. Vecsamo ime govori o aposteriori programu tj. pracenju odliva mozgova! To nista ne vredi, pratiti jer to vec svi znamo. A ni tu nisu organizovali vec 2. sastanak a da bi se stvar stvarno zavrtela! Treba ciniti i nazvati to telo apriri program tj. unapred sprecavanje odlaska. medutim, ko nam vodi to ministarstvo nista nas vise ne cudi! Od takvih ljudi koji padaju partijski na visoke funkcije o kojima nikada ranije nisu ni mislili a kamoli radili na njima kao Dordevic, vajde nece biti!

  2. Budimo otvoreni iskreni bar sa ovom temom. Strateski cilj zapada je da besomucnim stampanjem novca i licnim zaduzivanjem, koje sami nikada nece ni vratiti, daleko odmaknu u razvoju usput otimajici mlade umove, a i radnu snagu od sirotih zemalja, kojima i mi pripadamo. Nema od tog novog podlog globalisticlog plana nikave odbrane na nasem tlu, a da mere ne budu nedemokratske. Jedino u medjunarodnim organizacijama dizati glas i pokretati sve zemlje koje su stavili u isti kazan sa nama. Sto duze cekamo vise ce nam krvi popiti. Nebitno je ko je ovde na vlasti, ovde se to ne moze promeniti.

    1. Ne mogu da shvatim ljude kojima je za sve kriv neko drugi tj. u nasem slucaju zapad. Naravno da oni zele da kupe nase najbolje mlade umove i strucnjake a da li si se zapitao zasto je to tako i zasto ih kupuju tako lako i jeftino? Pa sigurno ne zato sto mi i zemlje poput nas BG,HR,BIH ne mozemo da platimo hiljadu evra mesecno tim mladim strucnjacima jer placamo i po nekoliko desetina hiljada evra partijske poslusnike koji su bivsi vlasnici pecenjara,keramicari,kondukteri,vozaci ministarki itd. Sve te zemlje poput nase vaze za visokokorumpirane i nedemokratske i to je nas najveci problem.Dajte da mi nadjemo resenje da imamo slobodne medije da na njima gostuju profesori i ekonomski strucnjaci da oni predloze resenja a ne da gledamo starlete i jednog coveka koji ima resenje za sve.

      1. Svakako da treba pokusavati, evo ti profesori npr. na pravnom vec imaju i po 400.000 din mesecno. Ali ovde se prica o Hiljadama milijardi dolara kojima zapad zatrpava nezdrave privrede i deli nezaradjene enormne plate otimajuci sve zdravo iz celog sveta. Nema tu borbe pricanjem.

  3. U zdravstvu su nam zabranili da uzmemo neplaćeno odsustvo već moramo da damo otkaz a to znači da i ako pomisli neko da se vrati posle godinu dana ne može jer nema posao više u Srbiji. Doneli su mere teranje lekara i medicinskih sestara iz Srbije a ne zaustavljanja migracije.

    1. U zdravstvu se zaposljava samo preko veze rodbinske ili politicke. Zato i nisam u Srbiji. I hvala Bogu za to. Nikoga ovde nisam molio niti se ponizavao na namestenim konkursima. I nikad se necu vratiti. A vi pravitte komisije sa ministrima bivsim vozacima, keramicarima, portirima, frizerima, laznim doktorima… Neka vam je sa srecom.

      1. Hvala Ivane na takvom „podstreku“ , srećno i tebi a s takvim stavom je i dobro za sve što se nećeš vratiti.Pitanje je otkud ti ovde uopšte.

  4. Greška je što članovi te komisije odlazak mladih iz Srbije prate iz Beograda. Trebalo bi ih rasporediti po raznim mestima zapada (Amerika,Kanada,Švedska,Nemačka,Norveška…), dati im vilu i platu desetak hiljada evra, pa da otud, na licu mesta, pitaju mlade zašto su došli. A, ne ovde da sede i pitaju ih zašto odlaze.

  5. Ovo ti je ono, kad ti palikuća gasi požar.Shvatite jednom zauvek,oni koji odlaze nisu Vučićevi glasači,i ništa neće biti urađeno da se to spreči,jer oni ustvari jedva čekaju da što više njih ode,jer im se procenat njihovih glasača uvećava.Pa zar za ovo treba neka posebna pamet,ovo je i budali jasno.

  6. Pa iskorenite korupciju kod zaposljavanja, dajte mi samo jedan posten konkurs u Bolnici u Pirotu i na se odmah vracam. Samo trazim posten konkurs od drzave A ne posao. Ali Srbija nema kapaciteta da se izbori sa tim tamo takoda se necu vratiti Ni kad odem u penziju niti ikada. Ni moja deca.

  7. Nek im Aca uzme pasose i da im clanske knjizice SNSa. To ce da resi problem. Svi ce u njegove motaonice za garantovani minimalac i iseljavanje ce odmah da prestane!

  8. Uskoro ću da diplomiram,a onda glavom bez obzira odavde.Čime me je moja OTADŽBINA dobrim zadužila.Moji roditelji su grcali dok su me isškolovali,i sada teba ovde da ostanem slepac do kraja života,da čekam da mi povećate platu svakog decembra 600,00 dinara.Odoh vani da radim i uporedo da studiram na postdiplomskim.Učinili ste sve da ne volim ovu zemlju,neka vam je bogom prosto.

    1. Pa za pocetak, da cim nadjes posao preko, pocnes u ratama da vracas pravu vrednost tvog skolovanja. Kad ides na zapad onda postuj njihova pravila i vrednosti. Dugujes oko 50.000-100.000 ovoj zemlji, isto vazi za sve iz lonca siromasnih zemalja. Da te podsetim da njihovi studenti otplaciju skolovanje prvih 7-10 godina rada. Ajde ti prvi pocni pa ce i nama ostalima ovde, a i tvojom jadnim roditeljima, da bude mnogo mnogo bolje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.