Borski okrug: Sve četiri lokalne samouprave dobijaju subvencije za unapređenje energetske efikasnosti 1Foto: J. B. K./Danas

Za razliku od prošle, ove godine na subvencije za unapređenje energetske efikasnosti mogu da računaju stanovnici sve četiri lokalne samouprave u Borskom okrugu. U budžetima Bora, Majdanpeka, Kladova i Negotina planirana su sredstva za ove namene,.

Na nedavnom sastanku u Ministarstvu rudarstva i energetike sa načelnicima okruga u Srbiji, ministarka i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla da je za subvencije za zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela za ovu godinu obezbeđeno 230 miliona evra.

Najavila je, takođe, da će krajem januara i početkom februara biti raspisani novi javni pozivi za oba projekta.

Ove godine na konkurse Ministarstva rudarstva i energetike prijaviće se sve četiri lokalne samouprave u Borskom okrugu, jer su i opštine Kladovo i Negotin izradile sve potrebne pravilnike.

U budžetu opštine Majdanpek za ovu godinu je za subvencije za energetsku efikasnost planirano 24 miliona dinara – 12 iz sopstvenih i isto toliko iz državnih subvencija.

Prošle godine su subvencije za zamenu stolarije u majdanpečkoj opštini odorene za 117 korisnika nakon sprovedenih konkursa.

Za unapređenje energetske efikasnosti u budžetu opštine Kladovo ove godine planirano je 10 miliona dinara, koliko je opredeljeno i u gradskom budžetu Bora, dok je za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u negotinskom budžetu za 2022. godinu predviđeno 16 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari