Božo Drašković: Apstraktnim pojmovima narodu se baca prašina u oči

Penzionisani saradnik Instituta ekonomskih nauka govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Pa, to ispade, da ste Vi jedini pametni, da Vi sve znate i da je tacno samo ono sto Vi kazete???

    1. Pa, to ispade, da ste Vi jedini pametni, da Vi sve znate i da je tacno samo ono sto Vi kazete??? A vi znate da li je ili nije tačno to što kaže Drašković!

    2. Ne, nego je tvoj shizoidni vodja jedini ekonomista na svetu koji pad prihoda od 0 do -4% vidi kao neverovatan rast. Mada, sa takvima lao ti Vladbgd jasno je da nam predsednik nije jedini tesko bolestan.

  2. Da, uvek ću više verovati naučniku koji se dokazivao i dokazuje za sve vreme naučnog istraživanja, jer je uvek pod oštrom nepristrasnom proverom drugih naučnika, nego političaru kome je jedini „posao“ demagogija, laganje, korupcija, mračni „biznisi“, ucene, osiromašivanje pljačkom mase nezaštićenih… I, naravno, koga niko ništa ne sme da pita o njegovom „radu“ jer će toga koji pita progutati mrak. Da ucena bude još opakija – i njegove najmilije će progutati mrak.

    1. Tog tvog naucnika nismo culi kada smo imali inflaciju svake godine od najmanje 10%,kada su svakih desetek godina skidali po dve nule(novi dinar,noviji dinar,najnoviji dinar…)

  3. Samo jedan obican ekonomista u tv duel sa ptedsednikom, i da zavrsimo pricu o velikim uspesima i uhvatimo u borbu sa bedom. siromastvom i velikim platama…

  4. A zasto Bozo, a ne Boza? Da li je ovaj crnogorac ili Hercegovac adut propale opozicije? U ekonomiji se uvek moze manipulisati uspehom, dovoljno je izabrati parametre koji su nam u korist, a zanemariti one koji imaju negativne trendove. Ali vecina ljudi vidi da li se i koliko gradi, renoviraju javni objekti, pijace, sudovi, zgrade, parkinzi, parkovi, sve ono sto ranije nije jer su sredstva bivala pokradena. Da se razumemo, danas je korupcija i sudstvo najveci problem i izvor svih ostalih problema u Srbiji, ali tako je svuda u kapitalistickim sistemima. Moze se popraviti i svesti na prihvatljivi minimum, ali nikada iskoreniti. Kada to popravimo, sve ostalo ce biti bolje. Potrebni su nam zakoni koji proganjaju korupciju i kaznjavaju konkretno i brzo uzivaoce korupcije.

    1. Zavisi šta podrazumevate pod kradjom i korupcijom. Kradja novca je najjeftinija varijanta za svaku državu. Kradja zdravog razuma, stvaranje radnih mesta radi zapošljavanja neradnika iz svojih redova, širenje neznanja i nekulture su stvari koju su ovu državu bacile u stanje Latinoameričke banana države.

    2. Aj ne lupetaj ,ova vlast i postoji samo zbog korupcije ,kako god okrenete i vi sad ocekujete da se oni bore protiv onog što ih jedino održava na vlasti?Svašta …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.