Brnabić otvorila Forum vladinih usluga u Dubaiju 1Foto: Screenshot Instagram

Ana Brnabić, otvarajući šesti Forum vladinih usluga, istakla je da smo svedoci transformativne moći tehnologije, značaja partnerstva i centralizacije usluga za potrebe građana, prenosi RTS.

„Zahvalna sam na mogućnosti da doprinesem ovoj globalnoj platformi razmene znanja i inovacija, koja nam svima pomaže da gradimo bolju budućnost“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija zabeležila značajan uspeh uvođenjem eUsluga koje značajno olakšavaju svakodnevni život građana, napomenuvši da je naša zemlja morala da počne od nule da bi za osam godina došla do toga da ima skoro 100 odsto eUpravu.

„Ne želim da kažem da imamo 100 odsto, jer posao nikada nije završen. Uvek postoje stvari koje možete poboljšati. Zahvaljujući eUpravi, tehnologiji i digitalizaciji, možemo i treba da budemo dostupni našim građanima 24 sata, 365 dana u godini“, poručila je Brnabićeva, dodajući da se trenutno radi na potpunoj digitalizaciji zdrvstvene evidencije.

Šesto izdanje Foruma vladinih usluga, u okviru Svetskog samita u Dubaiu, okupilo je globalno poznate lidere iz javnog i privatnog sektora da bi raspravljali o budućnosti državnih usluga, istražujući teme povećanja očekivanja građana, novih tehnologija i inovacija koje oblikuju vladine usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari