Brnabić: Privredni rast Srbije u januaru iznosio 3,8 odsto 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda na kojoj rečeno da je privredni rast u januaru iznosio 3,8 odsto, što je više od predviđenog, i da se može očekivati i bolji rast u prvom kvartalu ove godine.

Kako je navela premijerka, najveći doprinos rastu u januaru je dao IKT sektor i sektor poslovnih usluga, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je istakla da su građevinstvo, industrija, putna infrastruktura, turizam, sektor IKT i poslovnih usluga i nova tržišta ključne oblasti privrede koje beleže rast i koje treba da budu u fokusu.

Kako je navela, Plan „Srbija 2027“, za period od 2024. do 2027. godine, predviđa sveobuhvatni razvoj Srbije, među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana.

Brnabić je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte.

Premijerka je, govoreći o oblasti turizma, istakla da ova privredna delatnost beleži značajan rast, koji se pre svega ogleda u većoj poseti stranih turista i naglasila da ova grana privrede ima veliki potrencijal za privredni rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari