Brnabić: Radnici Fijata izmanipulisani 1Foto: RTS

Vlada i ja smo najiskrenije, otvorena srca ušli u to da se reši problem u Fijatu, rekla je večeras prmijeraka Vlade Ana Brnabić i istakla da počinje da veruje da iza štrajka stoji loša namera, politički interes i da su radnici izmanipulisani.

Brnabić je, u emisiji Oko Radiotelevizije Srbije, rekla da je štrajk počeo 27. juna, dan pre rasprave o novoj vladi, kad stare vlade nije bilo ni u tehničkom mandatu i kad nije imao ko da razgovara sa Štrajkačkim odborom.

Pošto je konstatovala da postoji šum u komunikacijama, Brnabić je rekla da nije tačno da ne kontaktira sa predsednikom Štrajkačkog odbora. Nasuprot njegovim izjavama, Brnabić je rekla da je sa njim imala više kontakta.

Kao da je namera, da se Vlada okrivi da nije za radnike, ocenila je Brnabić.

Indikativno je da se u Fijatu, kao jedna opcija, razmatra smanjenje proizvodnje, što znači i manje radnika, rekla je premijerka Ana Brnabić i da se nada da do toga neće doći. Izuzetno sam zabrinita da se izgubi i samo jedno mesto, rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje da li će Fijat, kako se govori, za 320 smanjiti broj radnika.

Šta je opcija B štrajkačkog odbora. Srpski inat, pitala je Brnabić. Razmišljala sam da lično idem u Kragujevac i obratim se radnicima, ali su mi iz Štrajkačkog odbora rekli da je to opasno jer su radnici radikalizovani i besni, rekla je Brnabić.

Govoreći o zahtevima Štrajkačkog odbora, ona je rekla, povodom zahteva za povećanje plata, da se Vladi postavljaju neki nemogući uslovi. Nijedan pozitivan signal nije došao od Štrjkačkog odbora, rekla je Brnabić.

Da li da se igramo ruskog ruleta, pa da ostanemo i bez ovih plata, a da na nuli budu i kooperatni, špediteri, rekla je Brnabić.

Ne traže da se Srbija opredeli

Naš strateški put je Evropska unija (EU), ali imamo jake veze sa ruskim narodom i ekonomske sa Rusijom, to je veliko tržište, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić. Uvek smo bili iskreni prema našim partnerima, rekla je Brnabić i dodala da niko iz međunarodnim krugova ne postavlja pitanje gde je Srbija i da se opredeli. Na pitanje o najavljenom povećanju plata i penzija ona je rekla da smatra da za to ima fiskalnog prostora, ali da se pazi da se ne ugrozi budžet i sposobnost za kapitalna investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari