Brnabić sa direktorom kineske kompanije CRBC o radovima na infrastrukturnim projektima u Srbiji 1Ana Brnabić Foto: Beta/SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa generalnim direktorom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Du Feijem da se infrastrukturni projekti u Srbiji, na kojima radove izvodi ova kompanija, obavljaju po ugovoru, kvalitetno, sa poštovanjem dogovorenih rokova i standarda gradnje.

Ona je pohvalila napredak koji je postignut u izgradnji autoputa Surčin – Obrenovac, a pre svega na mostu preko Save i Kolubare, koji pripada ovoj deonici, a na kojem je realizovano 87 odsto radova, što je prema njenim rečima, mnogo brže i više od planiranog.

Direktor kompanije CRBC obavestio je predsednicu vlade da radovi na Koridoru 11 (autoput Beograd – Južni Jadran) dobro napreduju i da očekuje da će rokovi i na ovom projektu biti ispoštovani. Saopštio je da je krajem ovog meseca planiran i početak radova na deonici Čačak (Preljina) – Požega, gde se za sada obavljaju pripremni radovi i eksproprijacija.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma (Fruškogorski koridor), dugoj 45 kilometara. Saopšteno je, da je u toku priprema tehničke dokumentacije za nastavak gradnje deonice autoputa Koridora 11 Požega – Boljari.

Prema njegovim rečima, završetkom te najveće deonice na ovom putnom pravcu, dužine 107 kilometara, biće omogućeno i značajno povećanje BDP u Srbiji. Brnabić izrazila je zadovoljstvo što će uskoro biti završeni pregovori oko izgradnje Industrijskog parka u Borči koji, prema njenim rečima, predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o ulaganjima u železničku infrastrukturu, kao i o predstojećem Samitu „16+1“ zemalja istočne Evrope i Kine, koji će biti održan u Dubrovniku u aprilu ove godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari