Brnabić: Uskoro pravilnik o postupanju kompanija kad su zaposleni u izolaciji 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će brzo biti poznat pravilnik kako da postupaju kompanije koje imaju zaposlene u izolaciji, odnosno samoizolaciji, zbog korona virusa i da će Privredna komora Srbije (PKS) imati posebnu liniju sa takvim informacijama za privredu.

„Naći ćemo rešenje, ima različitih industirija, različiti sektori privrede će se različito ponašati, zato što imaju različite opcije na raspolaganju“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade.

Prema njenim rečima, u nekim sektorima privrede potpuno je u redu da ljudi rade od kuće – sektoru usluga, informacionih tehnologija, čak i nekih javnih preduzeća, jer to takva tehnologija omogućava pa su jednako produktivni, dok će neki drugi sektori raditi drugačije.

„Danas ćemo sa PKS napraviti pravilnike za sve sektore i kompanije. Mi ćemo sesti i sa sindikatima i videti kako zajedno možemo da radimo“, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila, više puta, da nema mesta za paniku i zahvalila gradjanima što se odgovorno ponašaju i ne kupuju panično, a kako je dodala nema razloga da neki kupuju „prekomerno“ maske, dezinfekciona sredstva.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da se već prave komparativna iskustva kako je postupljeno u drugim zemljama i najavio je sastanak sa poslovnim asocijacima koje su u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.