Bulatović: SSP podržava proteste poljoprivrednika 1Blokada Pokrajinske vlade Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da podržava poljoprivrednike koji su danas protestovali zbog niske otkupne cene suncokreta i traži od nadležnog ministarstva da ispuni njihove zahteve.

„Povodom učestalih protesta poljoprivrednika iz cele Srbije, uključujući i današnji, koji se odnosi na nisku otkupnu cenu suncokreta, izražavamo punu podršku nezadovoljnim poljoprivrednicima i zahtevamo od nadležnog ministarstva da ispuni navedene zahteve, jer je nebrigom aktuelne vlasti, poljoprivreda dovedena do ruba propasti“, izjavio je potpredsednik SSP Dejan Bulatović.

Stranka zahteva od nadležnih da ne pišu prekršajne prijave poljoprivrednicima koji sa svojom mehanizacijom učestvuju u blokadama i time ostvaruju svoje pravo da iskažu nezadovoljstvo.

„Godinama unazad upozoravamo ministra Nedimovića na niz gorućih problema u poljoprivredi, ujedno predlažući mere koje bi poljoprivrednicima pomogle da prežive od setve do žetve“, dodaje Bulatović.

Neke od mera koje SSP predlaže su zagarantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda onim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, gorivo bez akciza za poljoprivrednike i podizanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru.

„O ovom ali i o svim ostalim problemima poljoprivrednika, glasno će se govoriti u parlamentu Srbije, odakle ćemo nastaviti da se borimo da ponovo postavimo poljoprivredu na svoje noge. Uništenje domaćeg agrara mora hitno da prestane, a to je jedino moguće sprovođenjem adekvatnih mera i odgovornim upravljanjem ovim resorom“, kazao je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari