Čadež: Uvodimo nove servise za privredu zasnovane na veštačkoj inteligenciji 1Foto Svetomir Marjanović/PKS

Privredna komora Srbije i njen Centar za digitalnu transformaciju u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoftom radi na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji – „Meeting Prep AI“ „digitalnog agenta“ za pripremu sastanaka i „Data Dialogue AI“, digitalnog asistenta „zaduženog“ za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju, najavio je danas Marko Čadež, predsednik PKS na Adrija medija samitu.

Digitalni agent olakšaće celu pripremu sastanaka i pribaviti sve važne informacije počev od osobe sa kojom se sastajete do mogućnosti saradnje i partnerstva sa datom kompanijom ili institucijom. „Data Dialogue AI“ omogućiće da veoma opsežne podatke čitate na vrlo jednostavan način, razgovarajući sa digitalnim asistentom i tako steknete uvid i analizirate sve elemente važne u poslovanju. To su alati na kojima radimo i koji su napravljeni da kompanijama olakšaju svakodnevno poslovanje i učine ih produktivnijim i efikasnijim“, objasnio je predsednik PKS.

Čadež je na Adrija medija samitu učestvovo sa predstavnicima Majkrosofta na panelu o mogućnostima upotrebe veštačke inteligencije u biznisu i istakao da je ovaj događaj odlična platforma za razmenu ideja o budućnosti poslovanja i alatima koji će se koristiti u generisanju novih poslova.

„Na panelu sa našim strateškim partnerom Majkrosoftom razgovarli smo o tome kako koristiti najnovije tehnologije, spuštajući ih na nivo svakodnevne upotrebe u kompanijama. To je upravo i osnovni zadatak Privredne komore Srbije da kroz naš Centar za digitalnu transformaciju i kroz Inovation hub lansiramo alate koji omogućavaju poslovnim ljudima da koriste veštačku inteligenciju i najnovije tehnologije za svakodnevni posao“, poručio je Čadež i podsetio da je PKS već lansirala dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenciju „Bizčet“ i „Inovers“ platformu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari