Čak 600 radnika tuže Resavicu

* Osnov novih tužbi to što je Resavica nezakonito obračunavala plate po ceni od 92 dinara po satu, iako je zakonski minimum satnica od 121 dinar
Zaposleni ponovo pokrenuli postupke protiv državnog rudnika

Ostavite komentar


  1. Zbog strucne pravnice Gorice Arandjelovic smo i cuveni spor sa Morarevicem izgubili, a da rudnik i nije na toj strani gde se nalazi kuca Morarevica. Ona je u timu za kolektivno pregovaranje i zbog toga svakog meseca dobija 20% uvecanje zarade. Tako da nije cudo sto je rezultat sporova takav.

  2. Pored tih 120 % pomenuta gospodja Arandjelović prima novčani dodatak na osnovu izmišljenog dodatnog rada u rudniku Lubnica, tako da joj mesečna primanja prelaze 150.000 din. Plaćena je da pravi štetu preduzeću sa svojim nestručnim radom i malverzacijama, ali takav pravnik odgovara rukovodstvu. Glavni pravnik, odnosno izvršni direktor za Kop je bila kod dva bivša direktora JP PEU Resavica, koji su sada na odsluženju zatvorske kazne, a i kod sadašnjeg rukovodstva veoma visoko se kotira. Nikada za svoje propuste nije odgovarala što dovodi do zaključka da bivšem i sadašnjem rukovostvu nije stalo do boljitka firme već da napune svoje džebove. Iza imena rudara se krije dobro organizovana kriminalna grupa koja na vešt način izvlači novac iz budžeta Republike Srbije, da bi ostvarila ličnu korist. Rudarstvo i rudari ih ni najmanje interesuju to je sigurno.

  3. Sto je najgore kompletno rukovodstvo je bilo upozoreno o tome ,i nista nisu hteli da preduzmu,vec kazu tuzite,zamislite,takodje o sindikatima nemam reci,

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.