Čemu subvencije za prečišćenu vodu koje nema 1Foto: Pixabay

Predstavnici zrenjaninske opozocije među odbornicima skupštine grada negodovali su na jučerašnjoj sednici zbog usvajanja odluka o subvencionisanju JKP “Vodvod i kanalizacija”. Kako navodi šef odborničke grupše DSS Zoran Sandić, za njih je problematično davanje novca iz budžeta grada za isporučenu i prečišćenu vodu jer toga nije bilo u ovoj godini.

Kako kaže, javnost mora da zna gde idu te pare s obzirom da fabrika vode ne radi od 14. decembra prošle godine i ne isporučuje gradu prečišćenu vodu.

-Zašto su subvencije za isporučenu i prečišćenu vodu ostale ali u umanjenom iznosu, iako je Ugovor sa Fabrikom vode raskinut. Iznos je umanjen sa 28 miliona na 11 miliona. Da li je to dug ili kakva je obaveza u pitanju i kome idu ta sredstva, treba da se zna. Mnogo je nejasnih stvari i dalje oko Fabrike vode, da li je stečaj ili ne, da li se traži novi kupac i ko ga traži. Ne sme se dozvoliti ista greška kao sa grupom Zilio –uipozorava Zoran Sandić iz DSS.

Ova stranka je na sednici negodovala i zbog otkazivanja tribine profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Siniše Atlagića, koji je u Kulturnom centru Zrenjanina trebao da govori o političkoj propagandi u Srbiji. Takođe su podneli predlog o subvencionisanju vakcinacije dece uzrasta 12 do 18 godina  protiv HP virusa  koji je glavni uzročnik raka grlića materice. Kako je navela odbornica DSS Mirjana Grujić, šokirana je da odbornici u Zrenjaninu nisu podržali tako važan predlog da se subvencioniše vakcina  protiv  humanog papiloma virusa.

– Novi Sad već drugu godinu za svoje sugrađane ima ovakvu odluku. U Zrenjaninu je postojao pilot projekat pre nekoliko godina ali se na tome završilo. Cena vakcine je je takva da nije svima dostupna pa bi konkretan odgovor  grada trebalo da bude subvencionisanje. Cena jene doze je 15000 dinara a imamo oko 2500 devojčica uzrasta koja bi mogla da prime vakcinu – objašnjava odbornica Mirjana Grujić.

Odbornici DSS tražili su objašnjenje i za to šta se dešava iza ograde Linglonga, s obzirom na uznemirujuće snimke ubijanja životinje, koji su se pojavili na društvenim mrežama i u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari