Cena prasadi vrtoglavo raste, dok cena tovljenika pada: Ima li kraja nevoljama stočara?

Ostavite komentar


  1. Auuu, pa šta ćemo mi bez svinja i prasadi? To nam je neotudjivi deo nacionalnog identiteta.

  2. Pa normalno je da će da prodaju prasice i zarade, nego da tove svinje i sigurno izgube.

  3. Tacnoje da je doslo do pada broja svinja sto utice na cene ali neorganizovanost drzave je glavni problem i treba ga resiti,neuredjenost trzista utice na to da mali proizvodjaci zbog neorganizovanog otkupa prestaju sa gajenjem svinja a posledice su vidne. Danas,u vecini mesta ne postoje stocne pijace,u dane pijaca transakcije se obavljaju „pod okriljem noci“ u nocnim satima nakupci pokupe prasad ako ih ne bude sljak vraca prasad kuci i nudi ih telefonom,za male kupce robe nema a nema ni kupaca jer prase 30 kg-15000 a cena hrane do te tezine 2500-3000 dinara,nerealno i zbog dispariteta opez cemo doci u situaciju da ti mali kukaju na nisku cenu a neko ce zgrtati pare na uvoz nekvalitetnog mesa.

  4. Sta cekate. Hitno uvezite prasice iz Spanije, Francuske, Nemacke, Danske.

  5. Градимире и они не дају џаба.
    Јевтина пшеница, кукуруз по Војводини и на берзи а у продавницама сточне хране 35 и 38 динара.

  6. I stanovništvu pada kupovna moć. Vrtoglavo! Mi bar ne verujemo državi i IZADJEMO na proteste, a gde su stočari? Vole predsednika i ne izlaze. A uništio im je stočni fond, smišljeno laži o bolesti svinja. Ta bolest se odjednom pojavila i odjednom nestala. Vrlo čudno. A potamanjeno je puno svinjskog fonda. Dokle će da veruju lažovima?

  7. Poljoprivredu u celini a time narocito stocarstvo su u drzavi upropastili SNS kadrovi na mestu ministra za poljoprivrdu jer nisu na to odgovorno mesto dosli kao kvalifikovani vec po partiskim zaslugama. Nikada nisu do sda bili gori ministri koje Vucic postavlja jer on gleda samo one koji su mu odni i koji ce da se odusevljavaju njegovo politici /ulizice/ zato je situacija takva.

  8. Ova vlast se ne bavi ovim problemima i poloprivredom jer se tu ne moze nista ucariti kao u investicionoj obalsti gde uvek privlaci provizija i gde se obce ogroman novac. Treb aza ovo pitat G. Sinisu Malog ,eksperta za ove poslove .

Ostavite komentar


Ekonomija

Ne prodavati Staru šećeranu 10

Ne prodavati Staru šećeranu

Organizacija "Beograd u pokretu" saopštila je danas da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala prodaju Stare šećerane po početnoj ceni od 680,6 mliona dinara i zatražila od Vlade Srbije da to zaustavi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.