Kako se kreću cene prasećeg i jagnjećeg mesa pred Božić? 1Foto: Shutterstock/Veronika Kovalenko

Nakon dugog posta, srpsku trpezu na dan Božića gotovo nije moguće zamisliti bez jagnjećeg, prasećeg, ili obe vrste pečenja.

Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara. Kada je reč o jagnjetini, u marketima se kilogram ovog mesa može nabaviti za 1.300 dinara,

S druge strane, svinjsko meso pečeno u pečenjarama moguće je kupiti za 1.500 dinara ili više, a jagnjeće za najmanje 2.500 dinara.

Kako se kreću cene prasećeg i jagnjećeg mesa pred Božić? 2
foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Konkretno, u Beogradu prasetina košta 2.500, a jagnjetina 3.500, dok se, recimo u Čačku, može praseće pečenje može kupiti za 2.200, a jagnjeće za 2.500 dinara.

U poslednje vreme, sve popularnije meso su takozvane praseće „bajadere“, odnosno pečenje bez kostiju, a cena ovakvog mesa uoči Božića je u proseku 2.500 dinara po kilogramu.

Ipak, za one koji su ljubitelji junetine, kilogram buta bez kostiju mogu pazariti po ceni od 1.160, do čak 1.430 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari