Poljoprivrednici nisu prihvatili ponudu Vlade, nastavljaju sa blokadama u Novom Sadu 1Foto: A. Latas / Danas

Poljoprivrednici su odlučili večeras da ne prihvate ponudu Vlade i da nastave sa blokadama u Novom Sadu. Traktori će se kao i sinoć blokirati saobraćaj od Jevrejske ulice, dužu Bulevara Mihajla Pupina i Varadinski most. Ali kako kažu demonstranti ovo proširenje blokade je upozorenje i neće trajati dugo.

Sastanak poljoprivrednika i šefa kabineta Ministarstva poljoprivrede Marka Saranovca završen je oko 14.30 sati u zgradi Vlade Vojvodine, ipak bez konačnog dogovora.

Kako kažu poljoprivrednici pomaka u pregovorima ima ali dogovor još nije postignut, tako da je blokada Bulevara Mihajla Pupina i dalje na snazi.

Novi Sad danas ulazi u šesti sat blokade jedne od najprometnijih saobraćajnica.

„Pregovori su počeli dobro pa su malo zapeli. Ponude su počele dobro ali su posle ispale klimave. Čekamo i dalje odgovor u narednih sat, dva vremena, postoji obećanje da će nam se javiti iz Vlade. Treba da se vidi sa Ministarstvom finasija i još nekim ministarstvima. Mi smo i dalje u blokadi, a koliko čujem počinje i blokada Sombora upravo, titelskog mosta i tako dalje. U fazi smo čekanja“ rekao je poljoprivrednik Mileta Slankamenac.

Poljoprivrednici nisu prihvatili ponudu Vlade, nastavljaju sa blokadama u Novom Sadu 7
Mileta Slankamenac, foto: A.L. / Danas

Kako dodaje, došlo je do nekih pomaka u pregovorima ali nisu zadovoljni ni poljoprivrednici ni ministartvo, „mi smo spremni nečeg da se odreknemo, a oni nisu spremni ništa da dodaju“,  nastavlja Slankamenac.

Pitali su i da li je premijerka Ana Brnabić u Novom Sadu da dođe da ih poseti, ali niko nije znao da im odgovori. Spremni su uvek da ju dočekaju.

Na današnji komentar premijerke da je država učinila sve što može, Slankamenac kaže kako je „očigledno da država nije učinila sve što je mogla, izgleda da može mnogo više“.

Ako se ne dogovore sa vladom, poljoprivrednici najavljuju da će sutra ujutro blokirati mnogo ozbiljnije saobraćajnice od Bulevara Mihalja Pupina u Novom Sadu.

Podsetimo, blokada saobraćaja četvrtog dana protesta poljoprivrednika ispred Vlade Vojvodine počela je oko deset časova.

Paori nezadovoljni što im se niko nije obratio sinoć i jutros, te odgovorio na njihove zahteve, ponovo su isterali traktore na Bulevar Mihajla Pupina i blokirali su ovu saobraćajnicu od raskrsnice sa Ulicom Žarka Zrenjanina sve do Varadinskog mosta, koji je takođe blokiran.

Novosađani su inače jutros ipak mogli neometano na posao jer su poljoprivrednici koji četvrti dan protestuju ispred Banovine, sinoć oko pola dva sklonili svoje traktore sa blokada i ponovo ih parkirali duž Bulevara Mihajla Pupina ispred zgrade Vlade Vojvodine.

Traktori će ovde, kako kažu paori, ostati do daljeg, a u toku dana i u zavisnosti od reakcije Vlade ponovo će izlaziti na blokadu jedne od najprometnijih saobraćajnicea u gradu.

Paori su juče prvi put blokirali bulevar od 14 do 15 sati, nakon razgovora u Vladi na kojem kažu da nisu dobili gotovo ništa od onoga što su zahtevali.

Druga blokada upozorenja usledila je od 18 časova i trebala je da traje takođe sat vremena, ali je produžena do kasnih večernjih sati.

Poljoprivrednici su blokirali Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i raskrsnicu sa Jevrejskom ulicom. Oko 23 sata odblokirali su most, a par sati nakon toga i čitav bulevar.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari