Ćirić: Koliko zaista vredi "Kopernikus" 1Foto: Preentscreen RTV

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Goran Ćirić pitao je danas koja je konsultantska kuća procenila da „Kopernikus“ vredi 200 miliona evra i pozvao sve one „koji žele da se Telekom održi kao jedna od najuspešnijih kompanija, da spreče finansijsko iscrpljivanje i iznurivanje ovako važnog sistema“.

Građani Srbije su vlasnici manjinskog dela akcija akcionarskog društva Telekom, a većinski vlasnik je država Srbija. Iz tog razloga Telekom ima obavezu prema svim građanima Srbije da sopšti jasne podatke na koji način je doneo odluku o kupovini „Kopernikusa“, pre svega zbog transparentnosti ovog procesa, rekao je Ćirić, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je „ovakav način kupovine za cenu od 200 miliona evra finansijsko iscrpljivanje i iznurivanje Telekoma kao jednog od najvažnijih državnih sistema koji u budućnosti treba da nose razvoj telekomunikacionih i informacionih sistema u Srbiji“.

Ćirić je rekao da je na, osnovu poslovnih podataka, procenjeno da je maksimalna cena „Kopernikusa“ do 40 miliona evra i pitao kako se došlo do cifre od 200 miliona evra.

On je podsetio i da je PKB plaćen 105 miliona evra, a da je godišnja ušteda od smanjenja penzija svih penzionera u Srbiji iznosila 200 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari