Nakon što su dve poslovne banke zatvorile svoje filijale u devastiranoj opštini Trgovište u Pčinjskom okrugu, na inicijativu Danasa koju je prihvatilo JP PTT Srbija i lično direktor Goran Ćirić, juče je ova opština dobila novu dimenziju poslovne komunikacije, otvaranjem šaltera za poslovnu saradnju.


– Danas je odavde otišao prvi paket, biznis pošiljka jednog privatnog preduzeća, a to znači da će ubuduće svi koji posluju u ovoj opštini imati bolje uslove za savremenu i modernu komunikaciju. Mi u PTT-u ne odustajemo od širenja mreže i unapređenja koji će poboljšati poslovni ambijent – rekao je Ćirić na svečanosti u prostorijama Pošte u Trgovištu.

Direktor PTT-a je sa osnovcima iz škole Branko Radičević, koja se nalazi u komšiluku zgrade pošte u Trgovištu, uručio poklone u školskom priboru, ali je otvorio i internet kutak sa tri kompjutera, koji imaju onlajn vezu i čije su usluge besplatne.

– To je misija PTT Srbija, institucije koja znači da svakome mora biti lakše da u ovo vreme komunikacije i brze razmene sadržaja može da bude prepoznatljiv u celom svetu. Ideju iz lista Danas mi smo samo sproveli u delo kao društveno odgovorna kompanija u saradnji sa listom koji ovakve akcije inicira, a na nama je da ih zajednički realizujemo – rekao je Ćirić.

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin bio je jako zadovoljan činjenicom da su mediji, u ovom slučaju Danas, zajedno sa jednim PTT-om „podstakli prepoznavanje problema i rešili problem kada je u pitanju jedna od najnerazvijenijih opština juga Srbije“.

– Očekujem da zajedno sa drugim kolegama iz Vlade Srbije pomognemo ovakve akcije i da to bude inicijalno za ulaganje ljudi iz dijaspore, ali i stranih investitora – rekao je Ugljanin.

U Surdulici je predstavljena inovativna prezentacija usluga PTT Srbija u biznisu i poslovanju sa građanima, što je sasvim drugačije u odnosu na dosadašnji pristup nekih javnih preduzeća. Radoslav Jordanović, predsednik opštine Trgovište i Novica Tončev, čelnik opštine Surdulica, ukazali su na „važnu ulogu u uspostavljanju bržih komunikacija u funkcionisanju malih i srednjih preduzeća na jugu Srbije“.

Jordanović: Nastavljamo saradnju sa Danasom

– Danas smo imali sastanak i sa direktorom preduzeća Dan graf i moje je zadovoljstvo što će ta saradnja biti unapređena i u daljem periodu otvaranjem poslovnih prostorija onoga što treba da zaživi, a što se zove Dan trg, u saradnji sa Nutrikom i Biomelemom. To nama znači puno, iako smo svi svesni problema i aktuelne situacije u kojoj se nalazimo – rekao je za Danas predsednik Opštine Trgovište Radoslav Jordanović.

Prvi internet kutak u Trgovištu

– Jako je važno da deca iz poštanske ispostave u Trgovištu, a učenici su ovdašnje osnovne škole, imaju šansu da uče veštine u modernoj komunikaciji putem društvenih mreža. To će za njih biti besplatno i nadam se korisno – rekao je Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari