Da li konobare u Srbiji očekuje velika promena: Novi predlog da bakšiš bude obavezan

Ostavite komentar


  1. Ugostiteljske usluge su preskupe, a tu su uračunate i plate konobara. Konobar je dužan da usluži mušteriju i bude ljubazan. To se isto očekuje od prodavaca u, na primer, pekarama ili na pijacama, a njima niko ne daje bakšiš iako i oni pružaju uslugu. Nema ni jedan razlog da se konobari tretiraju drugačije.

  2. Kada bi se bakšiš Fiskaiizovao konobarima bi ostajalo 52% od bruto iznosa . Obzirom da je bakšiš u Srbiji u proseku 8% usluge bi morale da poskupe 4% da se nadomesti ono sto uzima država.

  3. Predlog „ugostitelja“ kako bi se zadržala radna snaga???? Radna snaga(kuvari, konobari, i ostalo osoblje) se zadržava dobrim uslovima rada, dobrom platom, regulisanim radnim vremenom!!!!!!!!
    Nek „obavezni bakšiš“ udje u račun, ne bi me čudilo da „ugostitelji“ smanje plate radnicima, jer eto imaju obavezni bakšiš!?!?!!! U USA, konobari rade za mizeriju od satnice, tako da u suštini gost plaća kroz „tip“- bakšiš, “ ugostitelju“ radnika!!!!!!!!!! I to 15-20% !!!!! SNS BANDA, pokušava da namakne još love u državnu kasu, koju su pokrali !!!!!!!!!
    APSOLUTNO SAM PROTIV, OBAVEZNOG BAKŠIŠA!!!!!!!! Ako sam zadovoljan uslugom, i hranom i pićem, ostavim i više od 20%.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.