Da li će država istisnuti Etihad ili Er Srbiji preti stečaj

Koje su sve opcije pred državom u slučaju nacionalnog avio-prevoznika

Ostavite komentar


  1. Svakome, iole pismenom, je jasno da Air Srb mora upravo sada ili uskoro u stecaj. Mala zemlja u paklenoj konkurenci u avio saobracaju uz ocajno nesposoban menadzment nema sta da trazi na trzustu. Etihad ima neki, nama nepoznati, interes ali videcemo dokle. Ako Etihad ode, vrednost Air Srb je nula.
    Ne moze SNS da kiti svirace nasim novcem, ima ona price o mrtvom magarcu…znate vec kako ide.

    1. Neću više da finansiram gubitaše, ni meni kao privredniku niko ne otpisuje dugove niti ih država umesto mene plaća. Živimo u kapitalizmu prema tome.ko ne može da posluje profitabilno katanac! Dosta sa pljačkom ovog naroda zarad interesa male šake privilegovanih!

  2. ja mislim da nema zemlje, koja tako protivno radi protiv sebe i svojih gradjana, kao sto radi srbistan!

  3. Vladaoc ce mozda i po ko zna koji put da zavuce lepljivu ruku u dzepove gradjana, da pokrije svoje bahanalije, i namiri svoje drugove. Ipak ima licni interes na razlici realne kamate kao i na papiru prikazane…

  4. Ovo je kao trenutak da se Etihad izvuče iz ove neisplative političke avanture. Ovo je priprema terena za to.

  5. I u vreme sklapanja ugovora znalo se šta i ko je Etihad. Znao je to i njihov “ VELIKI“ prijatelj Vučić. Tada je već Alitalija odbila ugovor jer su znali ciljeve Etihad, propao je Air Berlin jer se Etihad povukao čim je upropastio kompaniju. Etihad je napravljen od Emirata da se preko njega uništavaju evropski konkurenti da bi Emirates I Qatar preuzeli tržište. Nisu svi ni u gubicima jer ih finansiraju UAE i ove dve najjače avio kompanije državnom naftom. Ništa sa Etihadom nije slučajno. Mnogi su se na tome se ovajdili u svojim džepovima.

  6. Platiće porski obveznici Srbije, ite kako, i ovaj dug Dinkića, Malog i Vučića- kako bi inače ovi i drugi iz njihovog štaba koji je po nalogu AV učestvovao u krčmenju JAT-a, dobili njima namenjene provizije za celu ujdurmu, uključujućiu i preskupe kredite? Zato-biće malo galame oko kredita i plaćanja a onda će samozvani vlasnik i gospodar Srbije Aleksandar V. da preseče i daće nalog Malom da se ta suma isplati. E, sada je drugo pitanje, da li je istinito pisanje inače dobro obaveštenog nemačkog nedeljnika „Der Spiegel“ da će se i protiv Vučićevog „čuvara poroidničnog blaga“ Maloga zaista provesti istraga i sudski postupak zbog korupcije i neizmernog bogaćenja? Lično sumnjam u to jer i ovde funkcioniše od nekadašnjeg direktora policije Veljovića „patentirani“ sistem fijaoka. Ako Vučić otvori svoju fijoku sa dokazima o muvasčinama Malog, to isto će učiniti i Mali sa svojim fijokma. A u svim fijokama -dovoljhno dokaza za dugogodišnje robije srpske vrhuške! Znači -biće po onom narodnom -„tresla se brda, rodio se miš“. Sve će pasti u zaborav a pljačke i bogaćenja ići će i dalje!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.