Da li država treba da ograniči cene zakupa stanova ili da gradi studentske domove i socijalne zgrade

Ostavite komentar


  1. Krajem proslog veka su ljudi hteli kapitalizam. Ovo vam je kapitalizam – cene se same odredjuju na osnovu ponude i traznje.

  2. Slazem se da se ogranici cena a takodje se slazem da se uredi i drzava. Da nemamo gradonacelnika koji ilegalno gradi, da nemamo privilegovane. Relano to se nikada nece desiti u Srbiji.

  3. Tako trena gospodo, ali objavite koliki je porez za fizička lica u centru Beograda, objavite to, , ako neznate ja ću vam reći ,, stan u Dositejevu od 70 kv, prijavljeno jedno lice , u vlasništvu skoro 60 godina , iznosi skoro 60.000 dinara. to

  4. Drzava moze da ogranici cene zakupa svojih stanova, a ne one u tudjem vlasnistvu.Sta bin na to rekli liberalni ekonomisti.

  5. Kada mi ona bude poklonila onda nek ograniči. A zna pored da podigne u tri lepe, pa porez na zakup… Pa inflacija 250%. Sve usrali i sad bi da ograniče. Evo odma

  6. Država ne može da ograniči cene zakupa jer se većinom radi o privatnim stanovima. Ali može, i treba, da opet počne gradnju državnih/socijalnih stanova koji se neće moći otkupljivati.

  7. Drzava moze da ogranici zakup u drzavnim stanovima.
    Za privatne stanove, to je privatna stvar i ponuda i podraznja diktira cenu. Niko ne mora da rentira privatnan neciji stan ako mu se ne svidja cena.

  8. Predlažem da sledeća inicijativa pokreta „Ne davimo Beograd“ bude povratak akcije „imaš kuću, vrati stan“ iz 80-ih godina prošlog veka…

  9. Država koja do pred sam kraj nista ne radi,ne treba to da radi ni na samom kraju. Neka se utakmica završi kako je počela. Besmisleno za većinu gradjana. A ne da država one kojima nije ispitivala poreklo novca sada ograničava koliko će da zarade. Mnogo dok traje rat,koji je svim alavima za sve izgovor, manje posle toga. I zašto bi samo zakup bio cena. Trgovačke marže na sve i porez na sve. To je tema.

  10. Država treba da spreči nekontrolisani priliv stranaca. Time se bave sva uređena svetska društva.

  11. Nek drzava pocne da naplacuje porez za pocetak od skoro pola miliona zakupodsvaca…kao malo ucesce za nove studentske domove.

  12. Država treba svim građanima da omogući da imaju posao od koga mogu da plate kiriju, ili ratu kredita za stan. Sada vlasnici stanova određuju cene na osnovu toga koliko njima treba para. Preduzimači I građevinske firme ugrađuju mito u cenu izgradnje…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.