„Da sam pekar, mala moja“: Suprotno pesmi, svuda u regionu fali pekara, prodavaca, konobara, šnajdera…

Ostavite komentar


  1. Ovde, kao i u svetu, se pogrešno postavljaju stvari. Postoje oglasi samo za nisko plaćene pekare, ali to ne možemo smatrati pravim oglasima. To nije prava potražnja za radnom snagom. Da jeste, bile bi veće plate.

  2. Upravo je ovaj primer sa poslodavcem Aerodrom ketering razlog zašto ljudi odlaze. 48.000 dinara nije ni blizu onih 75.000 proseka (koje vlast pominje). To je realnost, 400 i kusur evra plate. Plus, konstantna neizvesnost oko otpuštanja, gubitka posla. To je to.

  3. Kada je SFRJ bila u razvoju konobari su završavali fakultete,sve se dalo da imamo obrazovane ljude, sada obrazovani treba da se prekvalifikuju u radnike, to je znak propasti društva.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.